Ρόδος: Το 10% της φέρουσας ικανότητας καταλυμάτων επηρεάζεται από τις πυρκαγιές

Ρόδος: Το 10% της φέρουσας ικανότητας καταλυμάτων επηρεάζεται από τις πυρκαγιές

Κάποια από τα ξενοδοχεία έχουν υποστεί ζημίες κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο ενώ η ακριβής αποτίμηση των ζημιών θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες

Μεγάλο πλήγμα στην καρδιά της θερινής σεζόν δέχθηκε ο τουρισμός της Ρόδου λόγω της πυρκαγιάς που επί έξι ημέρες καίει στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού. Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς αναμένεται ντόμινο ακυρώσεων στις κρατήσεις ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων τις αμέσως επόμενες ημέρες αν και μέχρι χθες εξακολουθούσαν να φτάνουν τουρίστες στο νησί από ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως εκτιμά η Περιφέρεια περίπου 75 ξενοδοχεία εκκενώθηκαν στο νότιο και ανατολικό τμήμα του νησιού, με περισσότερους από 16.000 τουρίστες να μεταφέρονται σε δομές ή άλλα καταλύματα για να φιλοξενηθούν. Από τα 75 ξενοδοχεία τρία παρέμειναν εντελώς κλειστά, καθώς στα υπόλοιπα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπήρχε προσωπικό ασφαλείας που διευκόλυνε όσους ταξιδιώτες επιθυμούσαν να πάρουν τις αποσκευές τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα και είτε να αποχωρήσουν από το νησί, είτε να μεταφερθούν σε άλλο κατάλυμα.

Κάποια από τα ξενοδοχεία έχουν υποστεί ζημίες κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο ενώ η ακριβής αποτίμηση των ζημιών θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Τι αναφέρει το υπουργείο

Πάντως πληροφορίες από το Υπουργείο Τουρισμού αναφέρουν ότι η όλη κρίση αφορά το 10%της φέρουσας ξενοδοχειακής δυναμικότητας του νησιού χωρίς να επηρεάζεται υπόλοιπη.

Η Υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη βρίσκεται στη Ρόδο από πού αναμένεται να συνομιλήσει με ξένους δημοσιογράφους και να δώσει συνεντεύξεις σε ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ