Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης 30 οβίδων δίπλα σε παραλία – Βίντεο ντοκουμέντο

Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης 30 οβίδων δίπλα σε παραλία – Βίντεο ντοκουμέντο

Ένα πελώριο σύννεφο καπνού κάλυψε τα πάντα.

Πραγματοποιήθηκε η ελεγχόμενη έκρηξη των σχεδόν 30 οβίδων πυροβολικού που εντοπίστηκαν σε παραλία στο Σοφουλάρ στην περιοχή Σίλε στην Κωνσταντινούπολη.

Η ελεγχόμενη έκρηξη είχε οριστεί για σήμερα, Τετάρτη έπειτα από αναφορά πολίτη πως είδε στον βυθό της συγκεκριμένης παραλίας που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα μεταλλικά αντικείμενα που έμοιαζαν με νάρκες.

Διαβάστε επίσης: Συμφωνία σε όλα: Παίκτης του Ολυμπιακού ο Αλεξανδρόπουλος – Με οψιόν 4.000.000 €, έρχεται και υπογράφει

Έπειτα από έρευνες της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (SAS), εντοπίστηκαν 28 οβίδες πυροβολικού και αφού προηγουμένως είχε αποκλειστεί η πρόσβαση στην παραλία αποφασίστηκε η ελεγχόμενη έκρηξη να πραγματοποιηθεί σήμερα.

Τηλεοπτικά πλάνα σε τουρκικά μέσα δείχνουν τη στιγμή της έκρηξης στη θάλασσα λίγα μόλις μέτρα από την παραλία και ένα πυκνό σύννεφο καπνού να καλύπτει τα πάντα στην περιοχή.

Το χρονικό

Ο συναγερμός σήμανε όταν την Παρασκευή 28 Ιουλίου όταν ένας πολίτης που έκανε αμέριμνος το μπάνιο του στην παραλία βγήκε έντρομος στην ακτή και ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές ότι ανακάλυψε στον βυθό κάτι που έμοιαζε με νάρκη.

Η αστυνομία έσπευσε αμέσως στο σημείο απομακρύνοντας τους λουόμενους και απέκλεισε την περιοχή.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η SAS, η οποία και πραγματοποίησε έρευνες. Μετά από κατάδυση που έγινε στις 30 Ιουλίου, καθώς τις προηγούμενες ημέρες δεν κατέστη δυνατό να γίνει εντόπισε περίπου 30 οβίδες πυροβολικού σε βάθος 1-1,5 μέτρου και σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την προέλευση των οβίδων, ωστόσο όπως ανέφεραν τουρκικά μέσα είναι αρκετά παλιές, πιθανότατα από τον Α’ ή Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θεωρείται πως μεταφέρθηκαν στην περιοχή από τα θαλάσσια ρεύματα.

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Η ανακοίνωση

«Μετά από ενημέρωση ότι υπήρχαν πυρομαχικά που δεν είχαν εκραγεί στη θαλάσσια περιοχή στη γειτονιά Σοφουλάρ στην περιοχή Σίλε περίπου στις 9:00 το πρωί της 28ης Ιουλίου, η περιοχή αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας, ωστόσο δεν μπόρεσε να γίνει κατάδυση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Αρχικά εντοπίστηκαν εννέα ύποπτα αντικείμενα σε βάθος 1-1,5 μέτρου σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή. Μετά από την έρευνα της SAS, διαπιστώθηκε ότι τα ύποπτα αντικείμενα ήταν οβίδες πυροβολικού.

Στις 10:00 το πρωί της 30ης Ιουλίου, η SAS πραγματοποίησε κατάδυση εντοπίζοντας τουλάχιστον 28 οβίδες στην τοποθεσία, οκτώ εξ αυτών κατέστη δυνατό να μεταφερθούν στα Κεντρικά της SAS μετά από έγκριση του εισαγγελέα, για αναγνώριση και καταστροφή. Η SAS συνεχίζει τις έρευνες στην περιοχή και η καταστροφή του οπλισμού θα λάβει χώρα στις 2 Αυγούστου και αφού ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους οικισμούς και τις παραλίες που βρίσκονται σε απόσταση 1.200 μέτρων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ