Πόσο επηρέασαν οι πυρκαγιές τον τουρισμό – Τι συμβαίνει σε Ρόδο και Κέρκυρα

Πόσο επηρέασαν οι πυρκαγιές τον τουρισμό – Τι συμβαίνει σε Ρόδο και Κέρκυρα

Σημάδια ότι ανακάμπτει η εμπιστοσύνη των τουριστών.

Σαν αχτίδα αισιοδοξίας που διασχίζει το ζοφερό τοπίο των καμένων εκτάσεων έρχεται η είδηση από τους ξενοδόχους και τους αρμόδιους φορείς στις πληττόμενες από τις πυρκαγιές περιοχές της χώρας, ότι μέρα με τη μέρα ανακάμπτει η εμπιστοσύνη των τουριστών και πολύ σύντομα οι ταξιδιώτες θα επιστρέψουν στα θέρετρα της Μεσογείου.

Ο ελληνικός τουρισμός έχει βάλει στοίχημα για τη γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα μετά το σβήσιμο των πυρκαγιών σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Ρόδος και η Κέρκυρα και κύριο μέλημα ενόψει Αυγούστου είναι να μην υπάρξουν άλλα απρόοπτα, ανησυχίες και προβληματισμοί και η ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης να είναι άμεση. Ολα αυτά τη στιγμή που έχει καεί περίπου το 13% της δασικής έκτασης της Ρόδου.

Διαβάστε επίσης: Στην Αθήνα ο Ελ Κααμπί για λογαριασμό του Ολυμπιακού (vids)

Αξίζει να σημειωθεί πως σε επίπεδο αριθμών, στόχος είναι να επισκεφθούν τον Αύγουστο τη χώρα πάνω από 5.865.800 ταξιδιώτες, όσο ήταν οι διεθνείς αφίξεις τον ίδιο μήνα το 2022, και να πλησιάσει τα επίπεδα του 2019 που είχαν ανέλθει στους 6.762.000 ταξιδιώτες.

Οι ευρωπαίοι τουρίστες φαίνεται να επιστρέφουν στις πληγείσες περιοχές όπως προκύπτει και από τις ανακοινώσεις μεγάλων tour operators, δίνοντας το σήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Ο όμιλος Nordic Leisure Travel Group με πρόσφατη ανακοίνωσή του σημειώνει ότι δεν προβαίνει σε καμία ακύρωση για τη Ρόδο: «Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας όπως το είχαμε σχεδιάσει. Δεν έχουμε ακυρώσει τίποτα απολύτως και δεν θα ακυρώσουμε τίποτα», ανέφεραν στελέχη του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τα μέσα ενημέρωσης στη Σκανδιναβία που έδιναν μια εικόνα ότι η φωτιά αφορούσε όλο το νησί.

Από την πλευρά της η TUI France ανακοίνωσε ότι μετά την προσωρινή διακοπή όλων των αναχωρήσεων για τη Ρόδο λόγω των πυρκαγιών στο νησί, συνεχίζει τώρα τα πακέτα διακοπών. «Η TUI France είναι σε θέση να εγγυηθεί την πλήρη υπόσχεσή της προς τους πελάτες της. Οι παραθεριστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον προορισμό τους επωφελούνται πλήρως από το πρόγραμμα ψυχαγωγίας του Club Marmara Doreta Beach και οι εκδρομές που αναχωρούν από το ξενοδοχείο είναι ανοιχτές, συμπεριλαμβανομένων των εκδρομών με πλοίο».

Την ίδια ώρα και άλλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες – όπως γράφει ο Τύπος της Ρόδου – έχουν επιλέξει να διατηρήσουν τις διαμονές των πελατών τους για εγκαταστάσεις που βρίσκονται στον Βορρά. Οι Mondial Tourisme, Héliades και ÔVoyages συνέχισαν να υποδέχονται τους πελάτες τους στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος, τόνισε πως τις προηγούμενες ημέρες και κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός ακυρώσεων, ωστόσο τα μηνύματα πλέον είναι αρκετά αισιόδοξα με την πληρότητα να παίρνει και πάλι την ανιούσα. «Για την τρέχουσα εβδομάδα και για την επόμενη είχαν καταγραφεί αρκετές ακυρώσεις, για πιο πίσω όχι», τόνισε.

Η Κέρκυρα. Η εικόνα από το νησί της Κέρκυρας φαίνεται να είναι ακόμη καλύτερη, καθώς η πυρκαγιά δεν προκάλεσε μέχρι στιγμής μεγάλο αριθμό ακυρώσεων, σύμφωνα με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού. Οπως τονίζουν χαρακτηριστικά, η πλήρης ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης είναι θέμα λίγων εβδομάδων και στο τέλος η σεζόν θα κλείσει στα περσινά επίπεδα.

Οσον αφορά τις αεροπορικές εταιρείες, η πλειονότητά τους διατήρησε τις πτήσεις προς τις πληγείσες περιοχές, παρέχοντας ακόμη μία ψήφο εμπιστοσύνης. Πιο συγκεκριμένα, η Jet2 ανακοίνωσε ότι οι πελάτες που ταξιδεύουν στη βόρεια Ρόδο από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου μπορούν να γνωρίζουν ότι τα ξενοδοχεία, οι βίλες και τα θέρετρα θα λειτουργούν κανονικά. Στη συνέχεια παραθέτει έναν κατάλογο θέρετρων που λειτουργούν κανονικά, σημειώνοντας ότι έχουν ακυρωθεί μέχρι και την Κυριακή 13 Αυγούστου πακέτα σε δύο περιοχές, το Γεννάδι και το Κιοτάρι.

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από/προς τη Ρόδο εκτελούνται κανονικά και δεν επηρεάζονται από τις δασικές πυρκαγιές. «Οι επιβάτες που αναχωρούν από τη Ρόδο θα πρέπει να ενημερωθούν ότι θα δεχτούμε προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα που εκδίδονται από την Ελληνική Αστυνομία», αναφέρει η εταιρεία. Τις πτήσεις της συνεχίζει κανονικά και η EasyJet, ενώ όπως σημειώνει ο διεθνής Τύπος το αεροδρόμιο της Ρόδου δεν έκλεισε ούτε για μια στιγμή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ