Οπαδική βία: Έρχονται νέα μέτρα από την κυβέρνηση

Οπαδική βία: Έρχονται νέα μέτρα από την κυβέρνηση

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από την κυβέρνηση την άμεση λήψη σκληρότερων μέτρων κατά της οπαδικής βίας

Μετά από τα επεισόδια της Δευτέρας, η Ελλάδα θρηνεί ακόμα ένα θύμα της οπαδικής βίας, τον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση καλείται για ακόμα μια φορά, μετά την δολοφονία Καμπανού, να διερευνήσει όσα έγιναν και να αποδώσει ευθύνες σε όλα τα επίπεδα, την ώρα που αρκετοί είναι εκείνοι που ζητούν τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την εξάλειψη της οπαδικής βίας.

Από την άλλη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προέβη την Τρίτη στην καρατόμηση επτά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και στην έναρξη έρευνας προκειμένου να εντοπιστεί ο τρόπος που μία μεγάλη ομάδα χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κατάφερε να φτάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρά την απαγόρευση της UEFA και τις αλλεπάλληλες αναφορές περί προσπάθειας εισόδου στην Ελλάδα με στοιχεία για τον τρόπο – τη διαδρομή – ακόμα και τις πινακίδες του βαν που χρησιμοποιούσαν.

«Δεν έχουμε καταφέρει να νικήσουμε την οπαδική βία»

Πέρα από τα ανωτέρω μέτρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «πάρα τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε, ιδίως μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να νικήσουμε την οπαδική βία».

«Ο αθλητισμός δεν είναι χώρος βίας και η φίλαθλη ιδιότητα δεν πρέπει να αμαυρώνεται από τον οπαδισμό. Δυστυχώς, πάρα τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε, ιδίως μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να νικήσουμε την οπαδική βία. Θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση αυτή, πιο συστηματικά και πιο εντατικά. Αλλά, προφανώς, χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα, σε κάθε επίπεδο: αθλητικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό, πολιτικό και ευρύτερα κοινωνικό.

Είναι η ώρα της συνεργασίας και της προσπάθειας, όχι της σύγκρουσης και της αντιπαράθεσης που δεν προσφέρουν τίποτα: δεν αποκαλύπτουν, δεν δίνουν λύσεις, αλλά περισσότερο συσκοτίζουν και συγκαλύπτουν το πρόβλημα. Πρόβλημα βαθύτατο, ριζικό και πανευρωπαϊκό, αφού στην προκειμένη περίπτωση εμπλέκονται οπαδοί από διάφορα κράτη, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει διεθνή δίκτυα βίας και δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ