Έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου για την «παράνομη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ»

Έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου για την «παράνομη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ»

Ο Αραβικός Σύνδεσμος θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο για να συζητήσει την «παράνομη» μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA, επικαλούμενο Άραβα διπλωμάτη. Η σύνοδος θα γίνει την Τετάρτη, σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων στον Αραβικό Σύνδεσμο, «αντιδρώντας στην παράνομη απόφαση που πήραν οι ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία […]

Ο Αραβικός Σύνδεσμος θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο για να συζητήσει την «παράνομη» μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA, επικαλούμενο Άραβα διπλωμάτη.

Η σύνοδος θα γίνει την Τετάρτη, σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων στον Αραβικό Σύνδεσμο, «αντιδρώντας στην παράνομη απόφαση που πήραν οι ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ», προσθέτει το MENA.

Την ίδια ώρα από την Τεχεράνη ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άνθρωπο «χαμηλής νοημοσύνης» σχετικά με την απόφαση που πήρε να μεταφερθεί η αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και κάλεσε τους Παλαιστίνιους και τη διεθνή κοινότητα να προβάλουν αντίσταση.

«Η Αμερική μπήκε σε έναν κύκλο κρίσης όσον αφορά τις αποφάσεις της σε θέματα στρατηγικής σημασίας και έχει μια ανώριμη και ριψοκίνδυνη προσέγγιση όσον αφορά τις διεθνείς υποθέσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί σε «συνέντευξη Τύπου για την Παλαιστίνη», την οποία παραχώρησε από την Τεχεράνη, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι ικανός να αξιολογήσει τις συνέπειες που θα έχουν μακροπρόθεσμα οι πράξεις του», πρόσθεσε.

Με τα εγκαίνια της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ, σήμερα, οι ΗΠΑ υλοποιούν την αμφιλεγόμενη δέσμευση του προέδρου Τραμπ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η απόφαση αυτή είναι αντίθετη με τη θέση της διεθνούς κοινότητας. Ο ΟΗΕ θεωρεί ότι το καθεστώς της ιερής πόλης θα πρέπει να καθοριστεί στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, την ισραηλινή και την παλαιστινιακή. Η Ανατολική Ιερουσαλήμ, το παλαιστινιακό τμήμα της πόλης, έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το Ισραήλ. Ο ΟΗΕ δεν αναγνωρίζει την προσάρτησή της από το ισραηλινό κράτος.

Σήμερα πραγματοποιούνται μαζικές διαδηλώσεις των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ιράν υποστηρίζει τη Χαμάς, την ισλαμιστική οργάνωση που κυβερνάει τη Λωρίδα της Γάζας, και δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του Ισραήλ.

«Οι ενέργειες αυτού του είδους θα ενισχύσουν τις εντάσεις και την έλλειψη ασφάλειας στον κόσμο», δήλωσε επίσης ο Λαριτζανί, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει «άμεση αντίδραση» από τους Παλαιστίνιους, τις ισλαμικές χώρες και τη διεθνή κοινότητα.

Οι ΗΠΑ «δεν πρέπει να πιστεύουν ότι δεν θα δοθεί απάντηση στις ενέργειες αυτού του είδους», κατέληξε ο Ιρανός αξιωματούχος.

Jerusalemmmmm


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ