ΗΠΑ: Σοκαριστικό βίντεο από τη «μάχη» αστυνομικών με ένοπλο 37χρονο που τους είχε στήσει φονική ενέδρα

ΗΠΑ: Σοκαριστικό βίντεο από τη «μάχη» αστυνομικών με ένοπλο 37χρονο που τους είχε στήσει φονική ενέδρα

Το κίνητρο του 37χρονου παραμένει άγνωστο.

Κόβει την ανάσα ένα βίντεο από κάμερα σε στολή αστυνομικού στην πόλη Φάργκο των ΗΠΑ, που καταγράφει τη φονική ενέδρα και την επίθεση που είχε κάνει ένας 37χρονος Σύρος σε αστυνομικούς.

Ο 37χρονος, ο οποίος είχε πάει στις ΗΠΑ το 2012 έπειτα από αίτηση χορήγησης ασύλου είχε ανοίξει πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν δύο συνάδελφοί του κι ένας περαστικός. Το περιστατικό είχε συμβεί στις 14 Ιουλίου, όμως, μόλις χθες το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Διαβάστε επίσης: Γκουαρντιόλα: Ξεφορτώθηκε τη «σκιά» που τον ακολουθούσε για χρόνια

Δείτε το βίντεο

Στο βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί να πλησιάζουν το σημείο, χωρίς να γνωρίζουν ότι θα δέχονταν επίθεση από τον 37χρονο.

Ξαφνικά, όμως, ο 37χρονος άνοιξε πυρ με ένα πυροβόλο όπλο με τις σφαίρες να πετυχαίνουν τους τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς. Ο μοναδικός αστυνομικός που δεν τραυματίστηκε από το πρώτο κύμα της επίθεσης του Σύρου ακούγεται να φωνάζει «μας πυροβολούν, στείλτε βοήθεια».

Από τα πυρά του Μοχάμεντ Μπαρακάτ έπεσε νεκρός, ένας 23χρονος αστυνομικός, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα μετά από την στρατιωτική υπηρεσία του σε Αφγανιστάν και Ιράκ, ενώ από τα πυρά τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο ένστολοι. Τελικά ο 37χρονος ένοπλος έπεσε  νεκρός από πυρά άλλου αστυνομικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας κατά την παρουσίαση του βίντεο, ο αστυνομικός που έδωσε μάχη με τον Μπαρακάτ πυροβόλησε 31 φορές, με 21 σφαίρες να καταλήγουν στο κορμί του δράστη ο οποίος τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 37χρονος, ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει μια επίθεση στο κέντρο της πόλης, η οποία, σύμφωνα με αξιωματούχους της Βόρειας Ντακότα, θα ήταν τόσο θανατηφόρα, που ακόμη και αν κινητοποιείτο προσωπικό έκτακτης ανάγκης από τρεις πολιτείες δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί επαρκώς.

Ο 37χρονος δράστης -Εικόνα από Daily Mail

Στο αυτοκίνητο του Μπαρακάτ βρέθηκαν πολλά όπλα, 1.800 σφαίρες και μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα. Ωστόσο το κίνητρο του Σύρου παραμένει άγνωστο.

Η πληροφορία που είχε δοθεί στο FBI

Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί η αποκάλυψη της Daily Mail, ότι το 2021 είχε δοθεί ανώνυμη πληροφορία στο FBI για τον Μπαρακάτ και τον αριθμό όπλων που είχε στην κατοχή του.

Κατά το δημοσίευμα η πληροφορία είχε διαβιβαστεί από το FBI στην αστυνομία της πόλης Φάργκο. Οι αστυνομικοί τον επισκέφθηκαν αρκετές φορές, με τον 37χρονο να διαβεβαιώνει ότι δεν έχει «κακές προθέσεις» παρά τον μεγάλο αριθμό όπλων που είχε – νόμιμα – στην κατοχή του. 

«Αφού δεν υπήρξε κάποια απόδειξη για οποιαδήποτε παράνομη ενέργειά του ή ενδείξεις άμεσης απειλής, κρίθηκε ότι δεν θα έπρεπε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα»,  ανέφερε το FBI.

Η αστυνομία λέει ότι δεν έχει βρει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ήταν φανατικός θρησκευόμενος και πιστεύει ότι το κίνητρό του ήταν καθαρά το μίσος και ότι τον γοήτευαν οι μαζικοί πυροβολισμοί. Το 2019 πολιτογραφήθηκε ως πολίτης των ΗΠΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ