Τουρκικό ΥΠΕΞ για Κύπρο: Ο ΟΗΕ δεν εκπληρώνει τα βασικά του καθήκοντα

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Κύπρο: Ο ΟΗΕ δεν εκπληρώνει τα βασικά του καθήκοντα

Συνεχίζει να κατηγορεί την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ η Τουρκία για την τουρκοκυπριακή επίθεση στην Πύλα

Με άμυνα την… επίθεση, κατά την πάγια τακτική της, η Τουρκία κατηγορεί την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ για την προκλητική επίθεση Τουρκοκυπρίων στην δικοινοτική Πύλα, στη νεκρή γραμμή της Κύπρου.

Μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης Ερντογάν, που επιχείρησαν να κάνουν το «μαύρο – άσπρο», ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με την οποία καταδικάζει τις ενέργειες των στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

Και όχι μόνον, αφού υποστηρίζει η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμέμων Εθνών «αφενός συνέβαλε σημαντικά στην κλιμάκωση της έντασης, σε σχέση με το έργο της κατασκευής του δρόμου, το οποίο ξεκίνησε ειρηνικά, και αφετέρου παρουσιάστηκε ως θύμα στα επεισόδια».

Παράλληλα, επιμένει στον «ανθρωπιστικό» χαρακτήρα του έργου, τονίζοντας μάλιστα πως ο ΟΗΕ «κάνει τα στραβά μάτια στα τετελεσμένα γεγονότα της ‘Ελληνοκυπριακής Διοίκησης’ στη νεκρή ζώνη εδώ και χρόνια».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Θεωρούμε απαράδεκτη και καταδικάζουμε έντονα τη φυσική επέμβαση που πραγματοποίησαν χθες (18 Αυγούστου) οι στρατιώτες της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών για να αποκλείσουν τον δρόμο Πύλας-Άρσους, ο οποίος κατασκευάζεται στο κυρίαρχο έδαφος της «τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου». Υποστηρίζουμε πλήρως τη δήλωση του «υπουργείου Εξωτερικών» της «τδβκ» και τη δικαιολογημένη αντίδραση των αρχών της «τδβκ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ