Φωτιά: Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια ο απεγκλωβισμός 43 ατόμων από τα Δίκελλα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Φωτιά: Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια ο απεγκλωβισμός 43 ατόμων από τα Δίκελλα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο σκάφη του Λιμενικού και 4 ιδιωτικά

Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού 43 ατόμων από την περιοχή Δίκελλων και Μεσημβρίας προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στην απομάκρυνση των ατόμων συνέδραμαν δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού και 4 ιδιωτικά σκάφη, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τα πύρινα μέτωπα

Οι οικισμοί της Πλάκας, ο πρώην οικισμός της Αμφιθέας, Πυλαία-Κοίλα, τα Δίκελλα, η Μεσημβρία είναι τα μέτωπα της τέταρτης ημέρας. Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι εντός του πευκοδάσους της Κίρκης, είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη. Στην Κίρκη η φωτιά προέκυψε από τα πλευρά της κύριας πυρκαγιάς που ερχόταν από τη Δαδιά και την Αισύμη και ο οικισμός απειλείται άμεσα.

«Ενιαίο μέτωπο με πύρινες γλώσσες και ουρά»

Με συνεχή δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, με δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα διάσπαρτα σχεδόν στο σύνολο του νοτίου τμήματος του Νομού Έβρου, με επιχειρησιακό σχεδιασμό που ανά πάσα στιγμή χρήζει αναπροσαρμογής καθώς οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες διαφοροποιούνται αιφνιδιαστικά, το Πυροσβεστικό Σώμα για τέταρτη ημέρα επιδίδεται σ’ έναν εξουθενωτικό και άνισο αγώνα κατάσβεσης της ευμετάβλητης πυρκαγιάς που αφήνει στο πέρασμά της έντονο το αποτύπωμά της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ