Το «αποτύπωμα» των πυρκαγιών στην Αττική – Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και οι προτάσεις Λέκκα για την επόμενη μέρα

Το «αποτύπωμα» των πυρκαγιών στην Αττική – Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και οι προτάσεις Λέκκα για την επόμενη μέρα

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο ΕΚΠΑ μίλησε στο in για την επόμενη μέρα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον καθώς και για το τι πρέπει να γίνει, ώστε να περιοριστεί το αρνητικό «αποτύπωμα»

Ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Πάρνηθα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής διατυπώνονται από επιστήμονες, καθώς οι πράσινοι πνεύμονες στην πρωτεύουσα λιγοστεύουν επικίνδυνα.

Το αποτύπωμα της πυρκαγιάς μπορεί να φανεί άμεσα με πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και πιο μακροπρόθεσμα με μεταβολή στο μικροκλίμα των πληγεισών περιοχών.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο ΕΚΠΑ Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο in για την επόμενη μέρα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον καθώς και για το τι πρέπει να γίνει, ώστε να περιοριστεί το αρνητικό «αποτύπωμα».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε μεταξύ άλλων και την Πάρνηθα, ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι πρόκειται για τους τελευταίους πράσινους πνεύμονες της πρωτεύουσας και όπως είπε, ουσιαστικά θα έχουμε επίδραση στον αέρα, στα επιφανειακά και τα υπόγεια νερά, στο έδαφος και το υπέδαφος, στοιχεία – σημείωσε – που συνιστούν την ευρύτερη έννοια του περιβάλλοντος που υποβαθμίζεται. 

«Δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε άλλα δάση»

Πρόσθεσε πως στην Αττική δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε άλλα δάση. «Τα δάση της Αττικής έχουν ελαττωθεί τα τελευταία 20 χρόνια. Παραμένουν ορισμένοι  πυρήνες δασών που είναι πολύ σημαντικοί για την ποιότητα του περιβάλλοντος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ