«Να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»- Δημόσιο κάλεσμα για πογκρόμ κατά μεταναστών (και) στη Ρόδο

«Να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»- Δημόσιο κάλεσμα για πογκρόμ κατά μεταναστών (και) στη Ρόδο

Το φαινόμενο των καλεσμάτων για «περιπολίες» κατά μεταναστών δεν περιορίζεται στον Έβρο

Φαίνεται πως η λογική ότι οι πολίτες οφείλουν «πάρουν τον νόμο στα χέρια τους» δεν περιορίζεται μόνο στους αυτόκλητους «πολιτικοφύλακες» του Έβρου.

Μια ανάρτηση από τις 13 Αυγούστου, στη σελίδα facebook της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου αποτυπώνει αυτό ακριβώς το επικίνδυνο κλίμα που αναπτύσσεται ιδίως σε ακριτικές περιοχές. Είναι ένα κλίμα που αντιμετωπίζει τις αφίξεις μεταναστών και αιτούντων άσυλο ως «εισβολή», κατηγορεί τις αρχές ότι δεν κάνουν αρκετά και το κυριότερο καλεί σε κάθε είδους πρακτικές «αυτοδικίας», στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις τύπου Έβρου.

Διαβάστε επίσης: Ένας Ολυμπιακός που τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία

Η συγκεκριμένη ανάρτηση της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου της Ρόδου καλεί σε «περιπολίες και ό,τι άλλο χρειαστεί» για την αντιμετώπιση των μεταναστών που φτάνουν στο νησί.

«Πρέπει να δράσουμε όλοι άμεσα. Δεν έχει να κάνει με αλληλεγγύη. Εχει να κάνει με εισβολή», γράφει η Ομάδα και καλεί τους εθελοντές της ευρύτερης περιοχής να οργανωθούν καθώς το «οφείλουμε στα παιδιά μας και στον τόπο μας», γράφουν χαρακτηριστικά στην ανάρτησή τους.

Και παρότι στη Ρόδο δεν είδαμε τελικά να οργανώνονται περιπολίες αυτόκλητων «πολιτοφυλάκων» όπως στον Έβρο, εντούτοις το κλίμα που αποτυπώνεται ιδίως στα σχόλια κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση είναι πολύ χαρακτηριστικό και δείχνει πόσο βαθιά ριζωμένες είναι ρατσιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις και πόσο εύκολα μπορούν να περάσουν και «στην πράξη».

  

Νέα πογκρόμ στον Έβρο

Παρά τη δικαστική παρέμβαση του Αρείου Πάγου και την αποδοκιμασία από κυβέρνηση και αντιπολίτευση των πρακτικών αυτοδικίας, οι ακροδεξιοί κυνηγοί μεταναστών συνεχίζουν την δραστηριότητα τους στον Έβρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ