Η Σάνα Μάριν παραιτήθηκε από την ηγεσία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος

Η Σάνα Μάριν παραιτήθηκε από την ηγεσία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος

Η Σάνα Μάριν προώθησε επιτυχώς τον τερματισμό της πολυετούς πολιτικής περί μη στρατιωτικής δέσμευσης της χώρας της, καθώς και την επακόλουθη αίτηση ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, το κόμμα της οποίας ηττήθηκε στις εκλογές του Απριλίου, παραιτήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου, όπως είχε η ίδια προαναγγείλει, από την προεδρία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ελπίζοντας να απομακρύνει την προσοχή της κοινής γνώμης από την προσωπική της ζωή, έπειτα από μια συχνά ταραχώδη τετραετία στην πρωθυπουργία της σκανδιναβικής χώρας.

Η Μάριν ήταν η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο όταν ανέλαβε το 2019 σε ηλικία 34 ετών, προσελκύοντας διεθνή προσοχή, και βοήθησε στην ενίσχυση του προφίλ της Φινλανδίας.

Αφού ηγήθηκε της χώρας μέσα από lockdowns λόγω Covid-19 και της επακόλουθης οικονομικής αναταραχής, η Μάριν έγινε ένθερμη υποστηρίκτρια της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή και προώθησε επιτυχώς τον τερματισμό της πολυετούς πολιτικής περί μη στρατιωτικής δέσμευσης της χώρας της, καθώς και την επακόλουθη αίτηση ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Επίθεση κατά της Ρωσίας στην τελευταία της ομιλία

Την Παρασκευή, προήδρευσε για τελευταία φορά στο συνέδριο του κόμματός της και σε μια σύντομη ομιλία επέκρινε εκ νέου τη Μόσχα.

«Η Ρωσία και οι εκπρόσωποί της πρέπει να λογοδοτήσουν για το παράνομο έγκλημα της επίθεσης, τα εγκλήματα πολέμου και τις συνέπειές του», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ