Καιρός: «Ψυχρή λίμνη» φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Έκτακτη σύσκεψη για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Καιρός: «Ψυχρή λίμνη» φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Έκτακτη σύσκεψη για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

«Αγριεύει» ο καιρός, τι είναι το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» που θα επηρεάσει την Ελλάδα.

Μετά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, το Meteo προειδοποιεί από τη μεριά του για το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» που θα επηρεάσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, έκτακτη συντονιστική τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 το απόγευμα για την εκδήλωση των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων. Στη συντονιστική σύσκεψη θα προΐσταται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής, των Περιφερειαρχών της χώρας, της ΚΕΔΕ και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Κικίλιας έχει αποστείλει κατεπείγουσα επιστολή στις Περιφέρειες και στους Δήμους όλης της χώρας για την άμεση εκπόνηση και ολοκλήρωση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων.

Τι είναι το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης»

Σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τη Δευτέρα 04.09.2023 έως τουλάχιστον και την Τετάρτη 06.09.2023.

Αιτία για αυτή την επιδείνωση είναι η νοτιοδυτική κίνηση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην ανώτερη ατμόσφαιρα από τα Βόρεια Βαλκάνια προς την χώρα μας και το Ιόνιο πέλαγος, όπου και αναμένεται να αποκοπεί από την γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία (ψυχρή λίμνη) και αργά κινούμενη αναμένεται να διατηρηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου (Εικόνα 1).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ