Κακοκαιρία Daniel: «Σήμερα ο Παλαμάς πέθανε, θα έχουμε πνιγμούς» συγκλονίζει ο δήμαρχος

Κακοκαιρία Daniel: «Σήμερα ο Παλαμάς πέθανε, θα έχουμε πνιγμούς» συγκλονίζει ο δήμαρχος

Δραματική η κατάσταση και σε άλλα χωριά της Καρδίτσας, εγκλωβισμένοι κάτοικοι

Δραματική είναι η κατάσταση στα χωριά της Καρδίτσας, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Πολλά χωριά έχουν μετατραπεί σε λίμνες, ενώ η στάθμη του νερού έχει ανέβει τόσο που οι κάτοικοι σκαρφαλώνουν στις στέγες των σπιτιών τους ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια.

Διαβάστε επίσης: Μεταγραφές ώρα μηδέν: Πότε λήγει η προθεσμία σε Ελλάδα, Ευρώπη και Σαουδική Αραβία

«Σήμερα ο δήμος Παλαμά πέθανε, είναι αβοήθητος».

«Το ύψος του νερού φτάνει τουλάχιστον το 1,5 μέτρο. Οι πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια, θα έχουμε πνιγμούς. Έχω κάνει κλήσεις παντού, δυστυχώς, κανένας δεν έρχεται» λέει ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, μιλώντας στην ΣΚΑΪ, απευθύνοντας δραματική έκκληση για βοήθεια.

«Μας είπαν θα έρθουν βάρκες. Αυτές οι βάρκες είναι πλαστικές, βάζουν έναν άνθρωπο και τον τραβούν με το χέρι. Πού να πάνε με τόσο νερό; Δεκάδες κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι. Πώς να είναι καλά στην υγεία τους; Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πνιγμούς. 35 είναι εγκλωβισμένοι σε ένα χωριό, στην Αστρίτσα, έχω κάνει από χθες έκκληση για ελικόπτερο. Αυτοί οι άνθρωποι θα πνιγούν. Στη Μεταμόρφωση οι κάτοικοι είναι πάνω στις ταράτσες και στις στέγες των σπιτιών», πρόσθεσε ο δήμαρχος Παλαμά, περιγράφοντας το σκηνικό της καταστροφής.

«Ένα χωριό σβήνει από τον χάρτη»

«Τέτοιο πράγμα δεν έχουμε ξαναδεί. Γύρω στα 40 άτομα βρίσκονται στο κοινοτικό κατάστημα και έχω καλέσει την ΕΜΑΚ, αλλά πού να τους πάει, αφού παντού τριγύρω μας γίνεται χαμός. Και εμείς είμαστε καμιά 20αριά άτομα πάνω στη γέφυρα, εγκλωβισμένοι, χωρίς φαγητό, χωρίς τίποτα, μούσκεμα. Έχουμε 3 άτομα σε ένα σπίτι εγκλωβισμένους, πάει κάποιος με βάρκα να τους βγάλει» είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Κοντογιάννης, πρόεδρος κοινότητας Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Το ίδιο δραματική είναι η κατάσταση και στον Βλοχό, όπως είπε ο κοινοτάρχης, Γιάννης Κούκας.

«Βρεθήκαμε από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς σπίτια, χωρίς τίποτα. Το νερό ήρθε με τέτοια ορμή.. προσπαθούμε να σωθούμε, δεν γινόταν τίποτα, το χωριό μου καταστράφηκε. Ο Βλοχός τελείωσε, ένα χωριό σβήνει από τον χάρτη, έτσι απλά. Τα σπίτια δεν φαίνονται, δεν υπάρχουν σπίτια, υπάρχουν πυραμίδες. Μόνο οι στέγες» είπε συγκλονισμένος.

Σε μια εκκλησία στο βουνό βρίσκονται εγκλωβισμένα 90 άτομα. «Φύγαμε από τα σπίτια μας ξημερώματα, δεν έχουμε ούτε νερό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ