Τραγωδία στον Πειραιά: Γιατί ο πλοίαρχος δεν σταμάτησε το πλοίο όταν έριξαν τον Αντώνη στη θάλασσα

Τραγωδία στον Πειραιά: Γιατί ο πλοίαρχος δεν σταμάτησε το πλοίο όταν έριξαν τον Αντώνη στη θάλασσα

Τι απαντά ο δικηγόρος του πλοιάρχου του Blue Horizon στο κρίσιμο ερώτημα «γιατί δεν σταμάτησε το πλοίο».

Γιατί δεν σταμάτησε το πλοίο ο καπετάνιος του Blue Horizon όταν είδε ή όταν ενημερώθηκε ότι ο Αντώνης έπεσε στη θάλασσα αφότου τον έσπρωξαν μέλη του πληρώματος, είναι ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα για το βράδυ που ο 36χρονος έχασε τη ζωή του.

«Άκουσα τον Ύπαρχο να φωνάζει “Κάπτεν” μέσω VHF, κοιτάζοντας στην κάμερα είδα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα από τον καταπέλτη» φέρεται να γράφει, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, ο ίδιος ο πλοίαρχος του Blue Horizon στο ημερολόγιο της γέφυρας στις 21.14 το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου. Καθίσταται λοιπόν ξεκάθαρο ότι είδε με τα μάτια του τον Αντώνη να πέφτει στη θάλασσα από τον καταπέλτη.

Διαβάστε επίσης: Οι «διαβολοβδομάδες»-φωτιά του Ολυμπιακού: Ντέρμπι και… Europa League ανά 4 μέρες

Παρ’ όλα αυτά δεν σταμάτησε τον απόπλου. Έκοψε ταχύτητα, και ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές «για άνθρωπο στη θάλασσα», χωρίς ωστόσο να δηλώνεται σε καμία περίπτωση εμπλοκή ή υπαιτιότητα του πληρώματος.

Γιατί όμως δεν σταμάτησε;

Αυτό το είναι κρίσιμο ερώτημα καθώς στον 50χρονο πλοίαρχο, πατέρα δύο παιδιών, αποδίδεται ότι «δεν διέκοψε τη διαδικασία του απόπλου προκειμένου να ενεργήσει άμεσα για τη διάσωση του Αντώνη, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα από τον καταπέλτη συνεπεία συνεχόμενων σε βάρος του ωθήσεων από τον ύπαρχο».

Όπως λέει ο δικηγόρος του καπετάνιου, Γιώργος Κοκοσάλης, μιλώντας στο τοπικό σάιτ, ο πλοίαρχος δεν μπορούσε να σταματήσει το πλοίο για τρεις λόγους:

«1ον γιατί δεν προβλέπεται από το λεγόμενο μνημόνιο ενεργειών διότι αν σταματούσε, το πλοίο θα ήταν ακυβέρνητο με μεγάλο κίνδυνο όσων επέβαιναν, επιβατών και πληρώματος, των ελλιμενισμένων πλοίων και των επιβαινόντων σε αυτά. Θα μπορούσε να πέσει στον λιμενοβραχιόνα, θα μπορούσε να πέσει στον ντόκο και να συνθλίψει τον Αντώνη.

2ον δεν του δόθηκε εντολή να σταματήσει από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Πλοίων, όπως ανάλογη εντολή του δόθηκε τόσο στις 21.42 που του ζητήθηκε να διακόψει τον πλου και να περιμένει νεότερες οδηγίες, όσο και στις 22.00 οπότε και διατάχθηκε να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.

3ον  για τους προαναφερόμενους  λόγους το Κέντρο Ελέγχου του έδωσε εντολή να εξέλθει από το λιμάνι του Πειραιά με ελάχιστη ταχύτητα πηδαλίου».

«Κατά συνέπεια, ο εντολέας μου, ενήργησε με βάση το μνημόνιο ενεργειών του μέσου συνετού καπετάνιου» υποστηρίζει ο κ. Κοκοσάλης.

Νέα προθεσμία πήραν οι 4 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αντώνη

Προθεσμία για αύριο έλαβαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του Αντώνη Καρυώτη, στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι τρεις κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στα δικαστήρια Πειραιά, ενώ ο τέταρτος πιθανότατα θα απολογηθεί στο νοσοκομείο εάν συνεχίσει να είναι νοσηλευόμενος.

Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την προσκόμιση νέων στοιχείων που διαβιβάστηκαν στις ανακριτικές αρχές και αποτελούν πλέον μέρος της δικογραφίας.

Σε κάθε περίπτωση μετά το τέλος της απολογίας των κατηγορουμένων ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος τους κατά περίπτωση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συνεργεία στο αδίκημα αυτό και διατάραξη της ασφάλειας των υδάτινων συγκοινωνιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ