Ποινική δίωξη Χάντερ Μπάιντεν – Οι σκληρές ποινές που αντιμετωπίζει ο γιός του προέδρου

Ποινική δίωξη Χάντερ Μπάιντεν – Οι σκληρές ποινές που αντιμετωπίζει ο γιός του προέδρου

Το πρώτο παιδί εν ενεργεία Αμερικανού προέδρου που διώκεται ποινικά είναι επίσημα ο γιός του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Χάντερ Μπάιντεν, ο μόνος γιός του προέδρου Τζο Μπάιντεν, που έχει επιζήσει, συσσωρεύονται και δεν δείχνουν σημάδια να φύγουν.

Ειδικότερα, ο Χάντερ κατηγορείται για τρεις κατηγορίες που σχετίζονται με συμπλήρωση ψευδών στοιχείων κατά την αίτηση για την αγορά ενός όπλου.

Αν και τον Ιούλιο, ο 53χρονος φαινόταν έτοιμος να επιλύσει τόσο κατηγορίες σχετικά με φορολογικά αδικήματα, όσο και τις περί όπλων, ώστε να αποφύγει τη φυλάκιση ενός έτους, ωστόσο οι δικαστικές αρχές αρνήθηκαν τη διευθέτηση.

Η συμφωνία κατέρευσε στο δικαστήριο και ο εισαγγελέας είπε ότι θα απήγγειλε στον Χάντερ τις κατηγορίες για όπλο.

Επιπλέον, θα είχε επίσης αναγκαστεί να παραδεχτεί την παράνομη οπλοκατοχή.

Οι Μπάιντεν φέρεται να ήταν χρήστης ναρκωτικών όταν συμπλήρωνε τα απαραίτητα έντυπα για να αγοράσει όπλα.

Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι είπε ψέματα στις ομοσπονδιακές αρχές καθώς αγόρασε ένα περίστροφο Colt σε ένα κατάστημα όπλων στο Ντέλαγουερ τον Οκτώβριο του 2018. Εκείνη την εποχή, ο Μπάιντεν ήταν χρήστης κρακ.

Σύμφωνα με την Αμερικανική νομοθεσία, θεωρείται έγκλημα να λες ψέματα σε τέτοια έγγραφα ή να κατέχεις πυροβόλο όπλο ενώ είσαι χρήστης ναρκωτικών.

Ο Χάντερ Μπάιντεν περπατά στην αυτοκινητοπομπή αφού έφτασε στο Fort McNair, όπου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πέρασε το Σαββατοκύριακο στο Camp David, τον Ιούλιο 2023 (REUTERS/Julia Nikhinson)

Οι κατηγορίες είναι οι πρώτες που απαγγέλθηκαν από τον ειδικό εισαγγελέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Ντέιβις Βάις, ο οποίος διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα Merrick Garland τον Αύγουστο.

Το γραφείο του Βάις είχε δηλώσει προηγουμένως ότι επιδιώκει να κατηγορήσει τον Μπάιντεν έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Οι ποινές για τις τρεις κατηγορίες

Όπως αναφέρει το NBC News, ο Χάντερ Μπάιντεν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών για τις τρεις κατηγορίες κακουργημάτων για τις οποίες κατηγορήθηκε.

Κατηγορία 1: Ψευδής δήλωση κατά την αγορά πυροβόλου όπλου, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών, πρόστιμο 250.000 δολ, 3 χρόνια εποπτευόμενης κυκλοφορίας, ειδική εκτίμηση 100 δολ.

Κατηγορία 2: Ψευδής δήλωση σχετική με πληροφορίες που απαιτείται να διατηρούνται από Ομοσπονδιακό Έμπορο Πυροβόλων Όπλων με άδεια χρήσης, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 5 ετών., πρόστιμο 250.000 δολ., 3 χρόνια εποπτευόμενης κυκλοφορίας, ειδική εκτίμηση 100 δολ.

Κατηγορία 3: Κατοχή πυροβόλου όπλου από άτομο που είναι χρήστης ή εθισμένος σε ελεγχόμενη ουσία, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών, πρόστιμο 250.000 δολ., 3 χρόνια εποπτευόμενης κυκλοφορίας, ειδική εκτίμηση 100 δολ.

Σύμφωνα, πάντως, με Αμερικανούς νομικούς εμπειρογνώμονες αυτά τα αδικήματα, διώκονται σπάνια ποινικά.

Η κατοχή πυροβόλου όπλου από ένα άτομο που είναι «παράνομος χρήστης ή εθισμένος σε οποιαδήποτε ελεγχόμενη ουσία» είναι ένας νόμος που χρησιμοποιείται σπάνια και αντιμετωπίζει νομικές προκλήσεις και έχει χρησιμοποιηθεί πρόσφατα ως απατηλή κατηγορία εναντίον των λευκών ρατσιστών.

Η κατηγορία τελεί υπό νομική απειλή.Ένα ομοσπονδιακό εφετείο αποφάσισε τον Ιούνιο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύσει σε όσους έχουν καταδικαστεί για μη βίαια εγκλήματα την κατοχή όπλου και ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας αποφάσισε πρόσφατα -μετά από μια μεγάλη υπόθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου πέρυσι που διεύρυνε τα δικαιώματα των όπλων- ότι η απαγόρευση της οπλοκατοχή στους χρήστες ναρκωτικών παραβιάζει τη δεύτερη τροπολογία.

Βούτυρο στο ψωμί των Ρεπουμπλικανών

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων αντέδρασαν γρήγορα στην είδηση της κατηγορίας του Χάντερ Μπάιντεν με ανάρτησή τους στο X (πρώην Twitter), με ορισμένους να δηλώνουν ότι οι κατηγορίες δεν φτάνουν αρκετά μακριά.

Η βουλευτής της Τζόρτζια Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, αναρωτήθηκε εάν τα κατηγορητήρια εναντίον του Μπάιντεν ήταν για «φοροδιαφυγή, κατάχρηση FARA, ξέπλυμα χρήματος και σεξουαλική διακίνηση».

Ο εκπρόσωπος Πατ Φάλον από το Τέξας ζήτησε επίσης να κατηγορηθεί ο Χάντερ για περισσότερες κατηγορίες, γράφοντας στο Twitter «Παραβίαση του νόμου περί ξένων πρακτόρων, κανείς;»

Ο εκπρόσωπος του Μιζούρι Έρικ Μπέρλισον φαινόταν να υπονοεί ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρέπει να κατηγορηθεί για εγκλήματα, λέγοντας ότι ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν ένα εξιλαστήριο θύμα» και ότι «θέλουμε το μεγάλο ψάρι». Ωστόσο, όπως αναφέρει το NBC News δεν εμφανίστηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων εππιβαρυντικά στοιχεία για τον πατέρα Μπάιντεν.

Ο εκπρόσωπος Ντάρελ Ίσα από την Καλιφόρνια δημοσίευσε πιο απλά: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Μπάιντεν νομίζει ότι είσαι ηλίθιος».

Με πληροφορίες από NBCnews, BBC

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ