Έλον Μασκ: Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για τα προνόμιά του στην Tesla – Τι εξετάζουν οι αρχές

Έλον Μασκ: Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για τα προνόμιά του στην Tesla – Τι εξετάζουν οι αρχές

Οι δοσοληψίες της Tesla με τις άλλες εταιρείες του Έλον Μασκ όπως και τα «προνόμια» του μεγιστάνα σε κονδύλια μπαίνουν στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών

Η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης εις βάρος του Έλον Μασκ εκτείνεται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που ήταν γνωστό, και αφορά εκτός από τα «προνόμια» του μεγιστάνα και τις οικονομικές δοσοληψίες μεταξύ της Tesla και των άλλων εταιρειών που συνδέονται με τον δισεκατομμυριούχο.

Όπως αναφέρει η WSJ οι έρευνες εκτείνονται χρονικά μέχρι το 2017, ενώ παράλληλα έρευνα διαγάγει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Η Wall Street Journal ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά το μυστηριώδες «Project 42» της Tesla, το οποίο φέρεται ότι περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γυάλινου σπιτιού για τον επικεφαλής της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι νέες πληροφορίες δείχνουν ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν ευρύτερο ενδιαφέρον για τις ενέργειες του Μασκ και της Tesla από ό, τι ήταν προηγουμένως γνωστό και ότι επιδιώκουν πιθανές ποινικές διώξεις.

Η ανάρτηση Μασκ

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ το μέσο κοινωνικής δικτύωσης παλαιότερα γνωστό ως Twitter, ο Μασκ αρνήθηκε ότι υπάρχει κάποιο έργο που αφορά την κατασκευή σπιτιού για τον ίδιο.

«Δεν φτιάχνω κανένα είδος σπιτιού, πόσο μάλλον γυάλινο!» έγραψε στην ανάρτησή του.

Η χρήση εταιρικών κεφαλαίων για προσωπικά έξοδα είναι παράνομη στις ΗΠΑ όπως και στις περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο, ειδικά όταν πρόκειται για μια εισηγμένη εταιρεία. Εάν διαπιστωθεί ότι μια δημόσια εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει κεφάλαια για προσωπική χρήση ενός στελέχους, τότε η εφορία αναλαμβάνει δράση, ενώ συνήθως ακολουθούν και αγωγές από τους μετόχους.

Η σύνδεση των εταιρειών

Ο Μασκ διευθύνει διάφορες εταιρείες εκτός από την Tesla – μεταξύ των οποίων η εταιρεία πυραύλων SpaceX και η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων X (πρώην Twitter).

Τον περασμένο Οκτώβριο, περίπου την εποχή που ο Μασκ αποκτούσε την εταιρεία που τότε ήταν γνωστή ως Twitter, δανείστηκε 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τη SpaceX. Αποπλήρωσε το δάνειο με τόκους τον επόμενο μήνα.

Περίπου την εποχή που έκλεισε η συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Μασκ κάλεσε μηχανικούς της Tesla να εξετάσουν τις υποδομές του Twitter.

Ο Μασκ κατέθεσε πέρυσι σε δίκη στο Delaware που αφορούσε την αποζημίωσή του, ότι οι υπάλληλοι της Tesla το έκαναν αυτό «σε εθελοντική βάση μετά το πέρας του ωραρίου».

Η Tesla ανέφερε σε ένα αρχείο proxy του Απριλίου ότι το Twitter είχε πραγματοποιήσει δαπάνες ύψους περίπου 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τον Φεβρουάριο βάσει συμφωνιών με τον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων. Ανέφερε επίσης ότι είχε συμφωνίες με τη SpaceX.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ