Κακοκαιρία Elias: Κραυγή απόγνωσης από τους πλημμυροπαθείς – «Δεν έχουμε να φάμε»

Κακοκαιρία Elias: Κραυγή απόγνωσης από τους πλημμυροπαθείς – «Δεν έχουμε να φάμε»

«Οι δημοτικές αρχές δεν πρόλαβαν να ενισχύσουν τα αναχώματα στον ποταμό με αποτέλεσμα να σπάσουν και να πλημμυρίσει το χωριό», καταγγέλλουν.

Η Θεσσαλία για ακόμα μία φορά δοκιμάζεται. Μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, τώρα σφυροκοπάται από τον Elias.

Οι κάτοικοι, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ζουν ώρες αγωνίας και βλέπουν τα χωριά τους να μετατρέπονται σε μια απέραντη λίμνη λάσπης. Οι περιουσίες τους έχουν καταστραφεί και οι ίδιοι είναι απεγνωσμένοι.

Τα προβλήματα από τις πλημμύρες σε πολλές περιοχές του νομού Λάρισας, κυρίως στους Δήμους Κιλελέρ και Φαρσάλων είναι μεγάλα. Τελευταίο χωριό που εκκενώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (28/9) ήταν το Αχίλλειο Φαρσάλων, ενώ αρκετά ήταν τα χωριά της Λάρισας που χρειάστηκε χθες βράδυ μέχρι σήμερα τα ξημερώματα να εκκενωθούν.

«Η Ελλάδα έχει καταστραφεί… Χρωστάμε, έχουμε γραμμάτια»

Μέσω του 112 οι κάτοικοι των περιοχών Ανωχωρίου, Κατωχωρίου, Βασιλής, Υπέρειας, Μικρού Ευυδρίου Μεγάλου Ευυδρίου, Πυργακίων, Πολυνερίου και Σταυρού κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Φάρσαλα, λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Επίσης, η στάθμη του νερού του Πηνειού έχει ανέβει επικίνδυνα περίπου στα 4 μέτρα, ενώ ξεπέρασε τα 6 μέτρα στην λίμνη Κάρλα, προκαλώντας ανησυχία.

«Η Θεσσαλία διαλύθηκε»

Συντετριμμένος από την κατάσταση που βιώνει για δεύτερη φορά ο Πλατύκαμπος Λάρισας, ένας κάτοικος από την περιοχή του Κιλελέρ, μίλησε στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «τραγική».

Κοιτώντας τις εικόνες αποκάλυψης μετά το σπάσιμο τμήματος του φράγματος στον ποταμό Γκουσμπασανιώτη, ο κάτοικος του χωριού δήλωσε χαρακτηριστικά «θα πεθάνουμε» και αναφέρθηκε στις τεράστιες ζημιές σε υποδομές και περιουσίες.

Όπως δήλωσε, τόσο ο ίδιος όσο και δεκάδες άλλοι κάτοικοι, έχουν καταστραφεί ενώ ο Πλατύκαμπος «πνίγηκε κάτω από τα νερά».

«Η Ελλάδα έχει καταστραφεί. Η Θεσσαλία διαλύθηκε. Τα χωράφια μας έχουν δύο μέτρα νερό. Χρωστάμε, έχουμε γραμμάτια. Έχουμε οικογένειες, παιδιά και εγγόνια. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να φάει», δήλωσε με απόγνωση.

Και αποκάλυψε ότι «οι δημοτικές αρχές δεν πρόλαβαν να ενισχύσουν τα αναχώματα στον ποταμό με αποτέλεσμα να σπάσουν και να πλημμυρίσει το χωριό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ