Τι κι αν πέρασαν 27 χρόνια; Η αστυνομία δεν ξέρει ποιος σκότωσε τον Tupac

Τι κι αν πέρασαν 27 χρόνια; Η αστυνομία δεν ξέρει ποιος σκότωσε τον Tupac

Ωστόσο, η αστυνομία θεωρεί ότι μετά τη σύλληψη του Keffe D, βρίσκεται πολύ κοντά στο να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη δολοφονία του Tupac.

Είκοσι εφτά χρόνια αφότου ο Tupac Shakur δολοφονήθηκε από πυροβολισμούς στο Λας Βέγκας, οι αρχές λένε ότι επιτέλους έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη σχετικά με την υπόθεση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Duane «Keffe D» Davis συνελήφθη στη Νεβάδα και αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι διέταξε τη δολοφονία του Tupac το 1996. Η σύλληψη, η πρώτη που έγινε εδώ και σχεδόν τρείς δεκαετίες, είναι πιθανόν να απαντήσει στα άλυτα ερωτήματα σχετικά με τη δολοφονία του Tupac.

Τι γνωρίζουμε για την υπόθεση;

Στις 7 Σεπτεμβρίου 1996, ο Tupac Shakur και ο CEO της Death Row Records, Suge Knight, βρέθηκαν στο Λας Βέγκας ώστε να παρακολουθήσουν τον αγώνα του πυγμάχου Mike Tyson, ο οποίος κατάφερε να βγάλει να νοκ-άουτ τον αντίπαλό του,Bruce Seldon, σε μόλις ένα λεπτό και 49 δευτερόλεπτα.

Καθώς έφευγαν από τον αγώνα, ο Travon Lane συνεργάτης και μέλος της συμμορίας MOB Pirus που συνδέεται με το Blood, εντόπισε τον Orlando Anderson της αντίπαλης συμμορίας Southside Crips. Νωρίτερα την ίδια χρονιά, ο Άντερσον είχε προσπαθήσει να ληστέψει τον Lane σε ένα Foot Locker στο Λέικγουντ της Καλιφόρνια. Όταν ο Lane είπε στον Tupac για αυτό το περιστατικό, ο ράπερ πλησίασε τον Anderson και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Ο καυγάς που ακολούθησε, ο οποίος καταγράφηκε στο CCTV, έδειχνε τον Knight και τους συνεργάτες μαζί με τον Shakur να χτυπάν τον Anderson.

Photo: Instagram/Tupac

Αργότερα εκείνο το βράδυ, καθώς ο Tupac και ο Knight οδηγούσαν προς το Club 662, του οποίου ήταν ιδιοκτήτης ο Knight, μια λευκή Cadillac πλησίασε το αυτοκίνητό τους. Κάποιος που καθόταν στο πίσω μέρος της Cadillac άνοιξε πυρ με ένα Glock 22, χτυπώντας τον Shakur τέσσερις φορές. Πέθανε στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο της Νότιας Νεβάδα έξι ημέρες αργότερα, μόλις στα 25 του.

Ακόμα δεν είναι σίγουρο ποιος τράβηξε τη σκανδάλη εκείνη τη μοιραία νύχτα, αλλά οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν ο Duane «Keffe D» Davis που διέταξε τη δολοφονία. «Ο Duane Davis ήταν ο «εκγέφαλος» της ομάδας που διέπραξε αυτό το έγκλημα», είπε ο υπολοχαγός Jason Johansson για την ανθρωποκτονία του Λας Βέγκας, «καθώς οργάνωσε το σχέδιο που εκτελέστηκε».

Ο Ντέιβις είναι ο θείος του Ορλάντο Άντερσον – ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση εκείνο το βράδυ στο MGM Grand-. Εάν ο Ντέιβις αποδειχθεί πως είναι ο υπεύθυνος για τη δολοφονία του Τupac, τότε αποτελεί αντίποινα για τον καυγά. Ο Ντέιβις ήταν εδώ και καιρό ύποπτος στις αρχές που ερευνούσαν την υπόθεση. Το 2008, ο Ντέιβις παραδέχτηκε ότι ήταν στη λευκή Κάντιλακ εκείνο το βράδυ και κατηγόρησε τον Ορλάντο Άντερσον ως το άτομο που πάτησε την σκανδάλη. Εκείνη την εποχή, ο Άντερσον ήταν ήδη νεκρός καθώς είχε σκοτωθεί σε πυροβολισμούς μεταξύ συμμοριών το 1998.

Πριν από τη σύλληψη του Ντέιβις, είχαν υπάρξει αρκετές υποθέσεις σχετικά τη δολοφονία του Tupac. Στο ντοκιμαντέρ Biggie & Tupac το 2002, ο σκηνοθέτης Nick Broomfield παρουσίασε τη θεωρία που ντετέκτιβ του LAPD, Russell Poole, ότι ο Suge Knight πιθανόν να ενορχήστρωσε ο ίδιος την δολοφονία επειδή χρωστούσε στον Shakur 10 εκατομμύρια δολάρια λόγω πνευματικών δικαιωμάτων και δεν μπορούσε να τον πληρώσει. Η θεωρία του Poole συμπεριελάμβανε επίσης διεφθαρμένους αξιωματικούς του LAPD που αντιμετώπιζαν πληθώρα κατηγοριών, όπως: ληστεία τράπεζας, απρόκλητους πυροβολισμούς και διακίνηση ναρκωτικών, το λεγόμενο σκάνδαλο Rampart.

Photo: Instagram/Tupac

Μια άλλη θεωρία υποστήριζε ότι ο Sean «P Diddy» Combs,  επικφαλής των Bad Boy Records στην Ανατολική Μεριά, κανόνισε τη δολοφονία αλλά  στόχος ήταν και ο Knight. Ο Diddy αρνήθηκε τις κατηγορίες. Το 2018, ο Eminem στο diss-track προς τον  Machine Gun Kelly «Kill Shot», ράπαρε τον στίχο: «Kells, η μέρα που πρόκειται να κάνεις μια επιτυχία είναι η ημέρα που ο Diddy παραδέχεται ότι έβαλε να σκοτώσει τον 2Pac. ” Ωστόσο, μετά συνεχίζει με το στίχο «Ξέρεις ότι παίζω(με τις λέξεις;) απλώς Diddy / Ξέρεις ότι σε αγαπάω».

Eίναι ο Tupac, ζωντανός:

Έξι μήνες μετά τον θάνατο του Tupac στο Λας Βέγκας, ο «Notorious B.I.G»  δολοφονήθηκε από πυροβολισμούς. Οι θεωρίες συνωμοσίας συνέδεαν τις δύο δολοφονίες. Ο ερευνητικός ρεπόρτερ Τσακ Φίλιπς ισχυρίστηκε σε ένα άρθρο των LA Times του 2002 ότι ο Biggie είχε συμφωνήσει να πληρώσει χρηματικό ποσό 1 εκατομμυρίου δολαρίων για τη δολοφονία του Tupac αφού εξοργίστηκε όταν ο ράπερ έγραψε στο κομμάτι «Hit ‘Em Up» ότι είχε ερωτικές σχέσεις με τη γυναίκα του Biggie, Faith Evans. Η οικογένεια του Biggie αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του Tupac.

Μια πιο «περίεργη» θεωρία συνωμοσίας θέλει ο Tupac να είναι ακόμα ζωντανός. Το 2018 ένας άνδρας με το όνομα Michael Nice, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν μέλος της ομάδας ασφαλείας του ράπερ, είπε ότι βοήθησε τον Tupac να πυροβολήσει τον εαυτό του για να προσποιηθεί τον θάνατο του και να διαφύγει στην Κούβα. Μια ακόμη πιο περίεργη θεωρία ισχυρίζεται ότι ο Tupac είναι στην πραγματικότητα ακόμα ζωντανός αλλά ζει υπό την προστασία της CIA ως κυβερνητικός μάρτυρας. Το 2014, το πρακτορείο διέψευσε τη φήμη γράφοντας στο Twitter: «Όχι, δεν ξέρουμε πού είναι ο Tupac».

*Με πληροφορίες από: NME | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Instagram/Tupac

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ