Γιάννης Ιωαννίδης: Η Θεσσαλονίκη τον αποχαιρέτησε – «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, ρε Ξανθέ»

Γιάννης Ιωαννίδης: Η Θεσσαλονίκη τον αποχαιρέτησε – «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, ρε Ξανθέ»

Στη Θέρμη τελέστηκε η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη. Σείστηκε το Παλέ από τα συνθήματα, όπου η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Συντετριμμένοι οι συγγενείς, η οικογένεια του Άρη, με λυγμούς τον αποχαιρέτισε ο Νίκος Γκάλης

Στο «σπίτι» του για τελευταία φορά, εκεί που έγραψε τις «χρυσές σελίδες» στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ «επέστρεψε» ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στην έδρα της ομάδας μπάσκετ του Άρη τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του «Ξανθού» του ελληνικού μπάσκετ.

Φίλοι του Άρη και του αθλητισμού, ο κόσμος της Θεσσαλονίκης που ερήμωνε την πόλη για να σταθεί στο πλευρό της τρομερής και φοβερής ομάδας του Γιάννη Ιωαννίδη τη δεκαετία του ’80, θαυμαστές του μεγάλου προπονητή βρέθηκαν στο Παλέ Ντε Σπορ (Αλεξάνδρειο Μέλαθρον).

Η κηδεία του «Ξανθού» πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο Θέρμης, ενώ στη συνέχεια ο «Ξανθός» οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στον οικογενειακό τάφο.

18:00 Το τελευταίο «αντίο» στον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ

17:52 Το φέρετρο με την σορό του Γιάννη Ιωαννίδη έφτασε στον οικογενειακό τάφο

17:37 Ο Γιάννης Ιωαννίδης οδηγείται στην τελευταία του κατοικία

Το φέρετρο με τη σορό του Γιάννη Ιωαννίδη βγήκε από την εκκλησία, όπου πραγματοποιήθηκε η κηδεία και μεταφέρεται στον οικογενειακό τάφο, στην τελευταία του κατοικία.

Η νεκροφόρα πηγαίνει μπροστά και από πίσω τον ακολουθεί ο κόσμος με τα πόδια, με χειροκροτήματα και κόρνες.

17:35 Αυτό είναι το τρόπαιο που κράτησε ο Νίκος Γκάλης στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του «Ξανθού»

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος στο Παλέ, ο Νίκος Γκάλης, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του, κράτησε το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας το 1985, το οποίο είχαν κατακτήσει μαζί, ως παίκτης εκείνος και ως προπονητής ο Ιωαννίδης, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι «κίτρινοι» είχαν επικρατήσει 86-70 στο ΣΕΦ και είχαν κατακτήσει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας τους.

Ο Γκάλης σημείωσε 33 πόντους σε εκείνο το παιχνίδι, αποτελώντας μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη που σημείωσε 37 τους απόλυτους πρωταγωνιστές του αγώνα. Ουσιαστικά, οι δυο σημείωσαν όσους πόντους έβαλε ο Παναθηναϊκός στο ματς (70).

17:26 Συντετριμμένη η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη

Η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, Αθήνα, έφτασε στο νεκροταφείο εμφανώς συντετριμμένη, αδυνατώντας να πιστέψει ότι ο πατέρας της δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

17:17 Ο Γιώργος Σιγάλας, Ντέιβιντ Ρίβερς και Λάζαρος Παπαδόπουλος δίνουν το «παρών» στην κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη

17:10 Το φέρετρο με τη σημαία του Άρη φτάνει στην εκκλησία

17:02 Στην κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη παρευρίσκονται ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Στο κοιμητήριο Θέρμης, όπου πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη βρίσκονται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη, ενός από τους μεγάλους πατέρες του ελληνικού μπάσκετ, που με τις προσπάθειές του και ιδιαίτερα με τα τρία συνεχόμενα final-4 του Άρη, που πρωταγωνίστησε ως προπονητής, ενέγραψε στο DNA μας, στη γενιά μας, την αγάπη για το μπάσκετ. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ γιατί αυτός, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Νίκος Γκάλης και όλη αυτή η γενιά έκανε τον ελληνικό λαό να αγαπήσει αυτό το άθλημα» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Ανδρουλάκης.

16:51 «Αυτό δεν είναι αντίο, είναι ευχαριστώ»

Στεφάνια με λουλούδια, μεταξύ άλλων, έχουν στείλει οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος,  ο υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούστης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, αλλά και ο παλαίμαχος μπασκετμπολίτσα, Πρέντρακ Στογιάκοβιτς.

Επίσης, στεφάνια με λουλούδια έχουν στείλει η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η ΚΑΕ ΑΕΚ και φυσικά ο Άρης.

Ωστόσο το πιο συγκινητικό στεφάνι το έστειλε ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος έγραφε «αυτό δεν είναι αντίο, είναι ευχαριστώ».

16:45 Η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη έφτασε στο νεκροταφείο της Θέρμης

Στη διαδρομή για το νεκροταφείο, η νεκροφόρα που μετάφερε τη σορό του «Ξανθού» σταμάτησε στη Θύρα 1 του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Άρη, όπου καταχειροκροτήθηκε από κόσμο που είχε συγκεντρωθεί εκεί.

16:34 Στο νεκροταφείο της Θέρμης μεταφέρεται η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη

Η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη μεταφέρεται προς την τελευταία του κατοικία στο νεκροταφείο της Θέρμης, όπου υπάρχει οικογενειακός τάφος.

16:20 Ο μπασκετικός Άρης λέει «αντίο»

Φυσικά από το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη δεν θα μπορούσε να λείπει ο μπασκετικός Άρης, η δεύτερη οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη.

Οι παίκτες της ΚΑΕ, κατά την διάρκεια της άφιξης της σορού του «Ξανθού», κρατούσαν τα τρόπαια που έχει κατακτήσει και στη συνέχεια άφησαν λουλούδια πάνω στο φέρετρό του.

 

14:14 Το φέρετρο του Γιάννη Ιωαννίδη σκεπασμένο με την σημαία του Άρη

Το φέρετρο του Γιάννη Ιωαννίδη έφτασε στο Παλέ όπως κατέγραψε η κάμερα του in, το οποίο βρίσκεται από νωρίς στο Αλεξάνδρειο και σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν.

16:05 Γκάλης για Ιωαννίδη: «Τον είχα σαν μεγάλο αδελφό»

«Είναι μεγάλη συγκίνηση σήμερα για τον Άρη και όλο τον  αθλητικό κόσμο. Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα, θα έλεγα πως είναι άντρας, ότι είχε να σου πει, στο έλεγε απευθείας στο πρόσωπό σου. Είχε όραμα από μικρό παιδί να κάνει μεγάλη ομάδα τον Άρη. Ανδρωθήκαμε μαζί, τον είχα σαν μεγάλο αδερφό, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος. Είναι δύσκολη μέρα για μένα, τους Αρειανούς και όλο τον κόσμο. Ήταν δάσκαλος, πάρα πολύ σπουδαίος. Ζήσαμε πολλές καλές στιγμές και λίγες λύπες. Είναι αλήθεια πως και οι δύο μας δεν αντέχαμε την ήττα. Ήταν ευθύς και πολλοί τον κατηγορούσαν γι’ αυτό» ανέφερε ο Νίκος Γκάλης στους δημοσιογράφους έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

15:57 Όταν δάκρυσε ο Γκάλης…

Μια πολύ συγκινητική στιγμή κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του in, με τον Νίκο Γκάλη να δακρύζει τη στιγμή που αγκαλιάζει τη χήρα του Γιάννη Ιωαννίδη.

15:40 Έφτασε στο Παλέ η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη

Στις 15:40 η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη έφτασε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο προκειμένου να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Οι παρευρισκόμενοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Γιάννη ζεις, εσύ μας οδηγείς», «δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, ρε Ξανθέ» και «κόουτς ζωντανός, για πάντα Αρειανός» ενώ η γυναίκα του τους απάντησε «συνεχίστε να είστε μεγάλη ομαδάρα».

15:49 Φυσικά δεν γινόταν να λείπει ο Νίκος Γκάλης

Ο κορυφαίος έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, καταχειροκροτήθηκε κατά την άφιξή του στο Παλέ.

15:47 Στο «σπίτι» του

Το «παρών» στο γήπεδο, όπου ο Γιάννης Ιωαννίδης, ως τεχνικός προ ετών του Αρη, θεωρούσε «σπίτι» του, δίνουν η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης, το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας, παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη και φίλαθλοι του συλλόγου.

15:45 Περίπου στις 16:00 αναμένεται να φτάσει η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη

Η σορός Γιάννη Ιωαννίδη έφτασε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο λίγο πριν τις 16:00, προκειμένου να αποχαιρετήσουν όλοι μαζί τον «Ξανθό» στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης.

Η νεκροφόρα θα σκεπαστεί με τη σημαία του Άρη, νέοι και παλιοί παίκτες θα βγάλουν τα κύπελλα που κατέκτησε στην καριέρα του και θα τα σηκώσουν ψηλά στον αέρα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

15:30 Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχοινάς βρίσκεται στο Παλέ προκειμένου να αποχαιρετίσει τον Γιάννη Ιωαννίδη

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς -γνωστός φίλαθλος του Άρη- σε δηλώσεις του έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο τόνισε πως μαζί με τον χαμό του Γιάννη Ιωαννίδη φεύγει και ένα κομμάτι της Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα τα λόγια είναι περιττά. Μαζί με τον Ξανθό φεύγει και ένα κομμάτι της πόλης, της ζωής μας, των αναμνήσεών μας. Μεγαλώσαμε σε μία Θεσσαλονίκη που ήταν διαφορετική. Σε μια Θεσσαλονίκη αξιών που πατούσε γερά στην αθλητική της ταυτότητα για να γίνει γνωστή στην Ευρώπη. Ακόμη και τώρα κόσμος με σταματάει και όταν λέω ότι είμαι από τη Θεσσαλονίκη λένε: Άρης, Γκάλης, Ιωαννίδης».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως βρέθηκε εκεί ως πολίτης και όχι ως αξιωματούχος. «Με τον Γιάννη Ιωαννίδη είχαμε μία προσωπική σχέση. Ήταν και προπονητής μου, έπαιξα ελάχιστα με την εφηβική ομάδα του Άρη. Έμαθα πολλά από αυτόν. Έμαθα κυρίως την αξία της νίκης, που δεν έχει καμία ουσία εάν δεν βασίζεται στην προσπάθεια. Σήμερα είμαι εδώ για να τον τιμήσω», πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς.

15:33 Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη ζήτησε από όποιον το επιθυμεί να καταθέσει τα χρήματα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης

Όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη επιθυμεί αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στη σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης.

15:15 Γεμίζει το Παλέ

Ωρα με την ώρα συγκεντρώνονται όλο και περισσότερα άτομα, φίλοι του αθλητισμού αλλά και οπαδοί του Αρη για να πει το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη.

Εικόνα εξω από το Παλέ

15:05  «Το γήπεδο αυτό ήταν το σπίτι μας»

«Δεν γινόταν να μην έρθω. Το γήπεδο αυτό ήταν το σπίτι μας» είπε ο έφορος του Αρη Φάνης Ταρνατώρος επί Ιωαννίδη. Ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος είπε ότι η Ελλάδα έχασε έναν άνθρωπο και ο Αρης πενθεί γιατί ήταν ένα κομμάτι της ιστορίας του.

Μοιράστηκε μια ανάμνηση του που είχε με Γιάννη Ιωαννίδη και συγκεκριμένα περιέγραψε τι έκανε όταν έχανε ένα παιχνίδι.

15:00 Κίτρινα λουλούδια

Κρατώντας κίτρινα λουλούδια αλλά και κασκόλ του Αρη φίλοι της ομάδας αλλά και του αθλητισμού φθάνουν έξω από το κλειστό μπάσκετ.

Με το κασκόλ του Αρη και κρατώντας ένα μικρό μπουκέτο ηλιοτρόπια εφθασε μια γυναίκα στο Παλέ ντε Σπορ

Αλλοι πάλι κρατούσαν κίτρινα τριαντάφυλλα

14:30 Κόσμος συγκεντρώνεται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον

Εξω από το Παλέ Ντε Σπορ εκεί όπου θα εκτεθεί η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη συγκεντρώνεται κόσμος.

Εικόνα έξω από το Παλέ ντε Σπορ

Στις 15:30 το μεσημέρι θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

14:10 Η ανάρτηση του Άρη για το λαϊκό προσκύνημα

«Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη συγκλόνισε το πανελλήνιο και φυσικά την οικογένεια του ΑΡΗ. Λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία κατοικία του, δεν είναι δυνατόν να μην επισκεφθεί για τελευταία φορά το ‘σπίτι’ του. Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea καλεί τους φίλους της ομάδας αύριο στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον ανυπέρβλητο «Ξανθό», η σορός του οποίου θα βρεθεί στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης.

Το ‘παρών’ στο Αλεξάνδρειο θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea, σύσσωμη η ομάδα μας, καθώς και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Όλοι στο «Παλέ» για να αποχαιρετήσουμε τον θρυλικό ‘Ξανθό’ όπως του αξίζει, στο ‘σπίτι» του!’», τονίζει στην ανακοίνωση της για το λαϊκό προσκύνημα η ΚΑΕ Άρης.

14:00 Οταν το κατάμεστο  «Nick Galis Hall» σίγησε για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Τη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη τίμησαν όσοι βρέθηκαν στο «Nick Galis Hall» δίνοντας το «παρών» στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Άρη ενάντια στη Γκραν Κανάρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ