Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου όλες οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου όλες οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Στις 21 Ιουνίου θα υπάρξει συνολική απόφαση για την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους, ανεξάρτητα από το αν συμμετάσχει στο πρόγραμμα ή όχι το ΔΝΤ, επεσήμανε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος. Τόνισε ότι δεν προγραμματίζονται έκτακτες συνεδριάσεις για την Ελλάδα μετά τον Ιούνιο γιατί οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Εurogroup στο Λουξεμβούργο. Αναφερόμενος […]

Στις 21 Ιουνίου θα υπάρξει συνολική απόφαση για την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους, ανεξάρτητα από το αν συμμετάσχει στο πρόγραμμα ή όχι το ΔΝΤ, επεσήμανε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Τόνισε ότι δεν προγραμματίζονται έκτακτες συνεδριάσεις για την Ελλάδα μετά τον Ιούνιο γιατί οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Εurogroup στο Λουξεμβούργο.

Αναφερόμενος στην τεχνική συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση , είπε ότι «είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι»  και πως οι υπουργοί στο Εurogroup της Πέμπτη θα την επικυρώσουν. Ανέφερε ωστόσο πως τα προαπαιτούμενα της συμφωνία θα πρέπει να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση, ενώ υπενθύμισε τη δέσμευση του δήλωση του πρωθυπουργού ό,τι η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Ο αξιωματούχος είπε επίσης την Πέμπτη οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα κάνουν μια διεξοδική συζήτηση για το χρέος διευκρινίζοντας ξανά ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στις 21 Ιουνίου.

Για το ΔΝΤ είπε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για τη συμμετοχή του, προσθέτοντας ότι θέλουμε το διεθνή οργανισμό στη συμφωνία λόγω της αξιοπιστίας του στις αγορές. Ωστόσο διευκρίνισε ότι ακόμη κι αν δεν βρεθεί κοινός τόπος με το ΔΝΤ οι Ευρωπαίοι θα λάβουν όλες τις αποφάσεις στις 21 Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένης και αυτής για το χρέος.

eurogroup


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ