Ένοχοι οι 3 κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Ένοχοι οι 3 κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Ένοχους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους τρεις κατηγορουμένους για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών στον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο ομογενή, ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών. Το δικαστήριο ανέβαλε την επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους επί τριετία, […]

Ένοχους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους τρεις κατηγορουμένους για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών στον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο ομογενή, ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

Το δικαστήριο ανέβαλε την επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους επί τριετία, ενώ για τον 36χρονο τη μετέτρεψε προς 5 ευρώ τη μέρα, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για την αναστολή της ποινής.

Το προεδρείο, κατά την αναγγελία της απόφασης, δέχθηκε ότι επρόκειτο «περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του δημάρχου», θέση την οποία διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε ενορχηστρωτής» τόνισε κατά την κατάθεσή του ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση

 

«Άκουσα να με βρίζει ο κ. Ψωμιάδης. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι σε δύο – τρία σημεία ακουγόταν συνθήματα σε βάρος μου. Ανησύχησα… Ξεκίνησαν από συγκεκριμένα σημεία τα συνθήματα και συνειδητοποίησα να με πλησιάζουν (…)

Έφαγα μερικές κλωτσιές, ανέβηκα στο πεζούλι, άρχισαν να πέφτουν και μπουκάλια» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, αναγνώρισε έναν εκ των τριών συλληφθέντων (τον έναν από τους δύο 20χρονους), σημειώνοντας:  «Δέχθηκα κλωτσιά στο στομάχι. Πόνεσα, ήταν δυνατή, πέτυχε και τον συνοδό μου. Όταν έπεσα, αισθάνθηκα να με χτυπάνε παντού. Ήταν η μοναδική στιγμή που τρόμαξα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του 17χρονου τηλεφώνησε χθες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης επιδιώκοντας να μιλήσει με τον Γιάννη Μπουτάρη.

Απολογούμενος, ο 20χρονος σπουδαστής ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη από τον δήμαρχο.

«Ήμουν μακρυά και είδα ότι το πλήθος αποδοκίμαζε κάποιον. Πλησίασα για να δω. Παρασύρθηκα από το πλήθος και από το νεαρό της ηλικίας μου. Είχα ακούσει και για κάποιες δηλώσεις του κ. Μπουτάρη ότι «χέστηκε αν ο Κεμάλ έσφαξε τους Πόντιους». Ήμουν απερίσκεπτος. Αργότερα είδα τον δήμαρχο στο Ιπποκράτειο, ήταν λάθος μου που δεν του ζήτησα συγγνώμη. Θέλω ενώπιον του δικαστηρίου να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Μπουτάρη και από τον πατέρα μου για το λάθος που έκανα».

Σύμφωνα με το voria.gr, ο νεαρός αναγνώρισε τον εαυτό του σε φωτογραφία συγκέντρωσης κατά του Thessaloniki Gay Pride, τον Ιούνιο του 2017, όμως είπε ότι πήγε χωρίς να γνωρίζει ποια οργάνωση είχε κάνει το κάλεσμα.

Από την πλευρά του, ο 36χρονος απολογήθηκε ότι δεν γνώριζε τον κ. Μπουτάρη. «Δεν γνώριζα ποιος ήταν. Έκανα μεγάλο λάθος και ζήτω συγγνώμη. Παρασύρθηκα από το πλήθος. Είχα ακούσει ότι είχε αφήσει (ο δήμαρχος) τους γκέι να κάνουν παρέλαση» είπε και υποστήριξε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Ο τρίτος κατηγορούμενος επικαλέστηκε το νεαρό της ηλικίας του, για να δικαιολογήσει τις ενέργειές του, προσθέτοντας ότι παρασύρθηκε από το πλήθος, ενώ ομολόγησε ότι χτύπησε το τζάμι με τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου του δημάρχου.

Πριν από τη δίκη τους οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να ρίξουν γέφυρες προς την πλευρά του Γιάννη Μπουτάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους επικοινώνησαν μέσω των δικηγόρων τους με το γραφείο του δημάρχου ζητώντας να μιλήσουν με τον κ. Μπουτάρη. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατόν οπότε μετέφεραν ότι ήθελαν να πουν, στους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δικηγόρος του 17χρονου εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι συνέβη, λέγοντας μάλιστα ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον δήμαρχο.

Σύμφωνα με δημαρχιακή πηγή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε πως δεν πρόκειται για προσωπικό ζήτημα ώστε να μπορεί να αποφασίσει ο ίδιος αφού το αυτοκίνητο είναι περιουσία του δήμου. «Ας απευθυνθεί στον δήμο, ας το πληρώσει κι ας κρίνει το δικαστήριο εάν αυτή η πράξη του μπορεί να συνεκτιμηθεί κατά την έκδοση της ετυμηγορίας» φέρεται να δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Σύμφωνα και πάλι με το Voria.gr ένας εκ των δραστών της επίθεσης (είναι αυτός που φορά την κουκούλα), είναι μέλος της νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο και του δήλωσε την απόλυτη στήριξή του τονίζοντας παράλληλα πως θα είναι στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί.

mpoutaris


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ