«Δεν ανακοινώσαμε ποτέ χερσαία επιχείρηση» – Πρώην εκπρόσωπος του IDF τα «γυρνάει»

«Δεν ανακοινώσαμε ποτέ χερσαία επιχείρηση» – Πρώην εκπρόσωπος του IDF τα «γυρνάει»

Πιέσεις να καθυστερήσει η εισβολή ώστε να ελευθερωθούν οι όμηροι ενώ η ένταση κλιμακώνεται στη Γάζα

«Ποτέ δεν ανακοινώσαμε ότι πρόκειται να γίνει χερσαία επιχείρηση» δηλώνει ο πρώην εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Peter Lerner, μιλώντας στο BBC.

Ερωτηθείς για τους εκατοντάδες χιλιάδες εφέδρους των IDF κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα, ο Lerner είπε ότι «αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται.

Διαβάστε επίσης: «Βράζει» ο Αστέρας με τον Σιδηρόπουλο: «Ο αδέκαστος διαιτητής που θυσίασε την τρομερή καριέρα του τροχονόμου της Ρόδου…»

«Εξοπλίζονται και μαθαίνουν πώς να δράσουν όταν τους ανατεθεί να επιτευχθεί ο στόχος της εξόντωσης της Χαμάς μια για πάντα».

Τις τελευταίες ημέρες εκπρόσωποι των IDF έχουν εξηγήσει ότι η τρέχουσα κλιμάκωση των αεροπορικών επιδρομών είναι το πρώτο στάδιο ενώ χθες, ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι «πέρασαν στη δεύτερη φάση» του επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησαν οι πρώτες μάχες Χαμάς – IDF μέσα στη Γάζα.

Πιέσεις για καθυστέρηση της χερσαίας εισβολής
Την ίδια ώρα το Ισραήλ δέχεται έντονες πιέσεις από συμμάχους να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή στη Γάζα μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι.

Δημοσίευμα του CNN ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στο Ισραήλ να καθυστερήσει την επικείμενη χερσαία επιχείρησή του στη Γάζα ώστε να επιτρέψει την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων της Χαμάς και την παροχή βοήθειας στη Γάζα.

Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε το Σάββατο αν ενθαρρύνει το Ισραήλ να καθυστερήσει την εισβολή, απάντησε: «Μιλάω με τους Ισραηλινούς».

Το Κατάρ, που ενεργεί ως μεσάζων για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ηγείται των συζητήσεων με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων από τότε που απήχθησαν από τη Χαμάς πριν από δύο εβδομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ