Ισραήλ: Επιβεβαιώνει το πλήγμα στον παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων Αλ Σάτι

Ισραήλ: Επιβεβαιώνει το πλήγμα στον παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων Αλ Σάτι

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε το πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε «στόχο της Χαμάς» στον παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων Αλ Σάτι, στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, αργά το βράδυ χθες Δευτέρα (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

«Είχε στόχο χώρο προετοιμασίας της Χαμάς»

Εκπρόσωπος του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, δήλωσε πως το πλήγμα είχε στόχο χώρο προετοιμασίας της Χαμάς στον καταυλισμό, ο οποίος βρίσκεται πάνω στις ακτές του μικρού θύλακα στη Μεσόγειο. Απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» από το… πουθενά στο NBA: Ο Αντετοκούνμπο υπέγραψε την τριετή επέκταση με τους Μπακς

Μέσω Facebook, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, ο Ασράφ αλ Κούντρα, έκανε λόγο για θύματα στο ισραηλινό πλήγμα, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στο πλήγμα στον καταυλισμό έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Πάνω από 90.000 πρόσφυγες

Ο προσφυγικός καταυλισμός Αλ Σάτι, γνωστός και ως «Beach camp», είναι ο τρίτος μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Καλύπτοντας μια περιοχή μισού τετραγωνικού χιλιομέτρου, το καμπ αποτελούσε το «σπίτι» για περισσότερους από 90.000 παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Ο αριθμός είχε αυξηθεί μετά τους βομβαρδισμούς στην υπόλοιπη Λωρίδα της Γάζας και ο καταυλισμός στις ακτές της Μεσογείου είχε φτάσει στα όριά του.

Η περιοχή θεωρείται ως μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες του κόσμου, με τους δρόμους να είναι πολύ στενοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ