Ελεύθεροι οι ακροδεξιοί που έκαναν γυαλιά – καρφιά το Μοναστηράκι

Ελεύθεροι οι ακροδεξιοί που έκαναν γυαλιά – καρφιά το Μοναστηράκι

Τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της υποχρεωτικής εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Ελεύθεροι αποχώρησαν από τα δικαστήρια, μετά το τέλος των απολογιών τους και οι ακροδεξιοί κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη για τα επεισόδια στο Μοναστηράκι, με τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο 27χρονος που έχει καταγραφεί να πετάει υγρό από ένα μπιτόνι μέσα στο βαγόνι του τρένου και ένα άτομο να φωνάζει «κάψτε τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος αρνήθηκε ότι ανήκει σε κάποιο πολικό κόμμα και έδωσε την δική του εκδοχή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπερασπιζόμενος εαυτόν είπε πως όταν έφτασε ο συρμός πήγε να επιβιβαστεί μαζί με τον φίλο μου και ξαφνικά άκουσαν φωνές από μακριά να λένε «θα σας σκοτώσουμε φασίστες».

Το… νερό του κλιματιστικού

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, ήταν να εγκαταλείψω το βαγόνι διότι εάν εγκλωβιζόμουν μέσα στο συρμό, ήταν βέβαιο ότι θα με σκότωναν και για αυτό το λόγο έβαλα το κράνος που κρατούσα στο χέρι μου, για να προστατευτώ» τόνισε.

«Όταν βγήκα έξω από το τρένο, είδα άτομα με μαύρα ρούχα και μάσκες full face, κάποιοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες, με μαύρες σημαίες στα χέρια να έρχονται κατά πάνω μας επιθετικά, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Κάποιοι εκ των ατόμων αυτών, άνοιξαν πυροσβεστήρες, οι οποίοι μάλιστα είχαν και χημικά δακρυγόνα, διότι αμέσως η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, δεν υπήρχε καθόλου ορατότητα, άρχισαν να δακρύζουν αμέσως τα μάτια μας και δεν μπορούσα να πάρω καθόλου αναπνοή» σημείωσε.

«Το μόνο που έβλεπα ήταν νέφος και σκόνη και καπνό από ένα πυρσό, που είχε ανάψει κάποιος από τους επιτιθέμενους. Τότε είδα στο φυλάκιο του σταθμάρχη στην αποβάθρα ότι υπήρχε ένα μπιτόνι γεμάτο με το νερό που αποβάλλονταν από το κλιματιστικό. Το μόνο που σκέφτηκα τότε ήταν να ρίξω αμέσως το νερό μέσα στο βαγόνι προκειμένου να κάτσει το νέφος από τους πυροσβεστήρες, να σβήσει ο καπνός αλλά και να απομακρύνω από εμένα τους επιτιθέμενους βρέχοντας τους. Όλα αυτά συνέβησαν πάρα πολύ γρήγορα και όλο το περιστατικό δεν κράτησε παρά πάνω από τρία λεπτά, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εκείνη τη στιγμή το βαγόνι είχε αδειάσει από τον υπόλοιπο κόσμο. Ουδέποτε επιτέθηκα σε κάποιο από τα άτομα της άλλης ομάδας και ουδέποτε χτύπησα κάποιον» συμπλήρωσε.

Αρνείται το «κάψτε τους»

Ο 27χρονος δηλώνει επίσης ότι δεν έχει καμία σχέση με τη φράση «κάψτε τους» που ακούγεται στο βίντεο που έχει καταγραφεί η επίθεση στο συρμό του Ηλεκτρικού.

«Από τη δικογραφία πληροφορήθηκα για την ύπαρξη ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται η κίνηση μου με το μπιτόνι και ακούγεται η φράση ‘‘κάψτε τους’’ την οποία όμως ρητά και κατηγορηματικά αρνούμαι» πρόσθεσε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ