Συστάσεις σε εργοδότες για την κακοκαιρία Bettina – Τι λέει το υπουργείο Εργασίας

Συστάσεις σε εργοδότες για την κακοκαιρία Bettina – Τι λέει το υπουργείο Εργασίας

Εκδηλώνονται ή αναμένεται να εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα - Συστάσεις στους εργοδότες

Την προσοχή εφιστά στους εργοδότες επιχειρήσεων σε περιοχές που θα χτυπήσει σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή η κακοκαιρία Bettina το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το οποίο εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εκδηλώνονται ή αναμένεται να εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα, να προβούν στις απαραίτητες -κατά περίπτωση- ενέργειες, στο πλαίσιο της θεσμικά προβλεπόμενης υποχρέωσης προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους.

Διαβάστε επίσης: Οι μεταγραφές του Ολυμπιακού, δεν είναι δύο – Είναι πέντε: Και ακόμη δεν είδαμε τίποτα…

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στην ασφάλεια των εργαζομένων διανομέων

Ενδεικτικά, τέτοιες ενέργειες είναι η αποφυγή ή ασφαλής διευθέτηση εξωτερικών εργασιών, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας και η διευκόλυνση ασφαλούς προσέλευσης και αποχώρησης στους χώρους εργασίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στην ασφάλεια των εργαζομένων σε υπηρεσίες delivery.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα και με το άρθρο 32 του ν. 5053/23.

Τι αναμένεται τις επόμενες ώρες – Μετεωρολογική βόμβα η κακοκαιρία Bettina
Σε μετεωρολογική βόμβα εξελίσσεται η κακοκαιρία Bettina που έρχεται από την Ιταλία και αναμένεται να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι ακόμα και 10 μποφόρ που αναμένεται να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα και επικίνδυνες καταστάσεις.

Θυελλώδεις άνεμοι
Λόγω των νέων χαρακτηριστικών που λαμβάνει η κακοκαιρία, η ΕΜΥ αναβάθμισε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Αυτό έγινε όπως αναφέρεται «λόγω της σημαντικής και γρήγορης βάθυνσης του βαρομετρικού χαμηλού Bettina που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ