Αποχώρησε και ο Μάκης Μπαλαούρας από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Δε μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα»

Αποχώρησε και ο Μάκης Μπαλαούρας από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Δε μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα»

Με επιστολή του προς τις οργανώσεις που είναι μέλος καθώς και στις αντίστοιχες Νομαρχιακές κάνει γνωστή την απόφαση του και υποστηρίζει πως «ο νέος πρόεδρος εγκατάλειψε τις θέσεις της Αριστεράς».

«Δε μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που οδηγείται να γίνει όπως το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την επιθυμία του προέδρου…» αναφέρει ο Μάκης Μπαλαούρας στην επιστολή αποχώρησής του εκφράζοντας την «οδύνη» του.

Με μια αναδρομή στο παρελθόν και το 2001 που ξεκίνησε εκπροσωπώντας την ΑΚΟΑ εκφράζει την «περηφάνια» του που υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ με παρουσία στη Βουλή «στην εξαιρετικά πολύ δύσκολη περίοδο που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το 2015».

«Δε μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα»

Αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB πως «ο νέος πρόεδρος εγκατάλειψε τις  πάγιες θέσεις της Αριστεράς, ανέτρεψε τις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησε βασικές επιλογές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και για ζητήματα που πλήττουν ευθέως και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως, για τα 37 δισ. και το «άρρωστο» κόμμα), καταστρατήγησε την εσωκομματική δημοκρατία, ενώ συνέβαλε έντονα στην αποπολιτικοποίηση και στον ευτελισμό των αρχών μας και του ηθικού μας φορτίου, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων».

Και συνέχισε γράφοντας: «Δε μπορώ, επομένως να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που οδηγείται να γίνει όπως το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την επιθυμία του προέδρου…».

Αποχαιρετώντας εύχεται στους συντρόφους «να βρεθούμε ξανά στους αγώνες και με τα κοινωνικά κινήματα, για να ανατραπεί το νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Δεξιάς, δίνοντας ελπίδα για ένα αύριο με δικαιοσύνη, ελευθερία και ισότητα, που μόνο η Αριστερά μπορεί να δώσει…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ