Η ανάρτηση Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Η ανάρτηση Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Τι ανάρτησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το 7ωρο ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα μετά από έναν κύκλο συναντήσεων που είχε ο ίδιος σε ανώτατο επίπεδο, όσο και οι αξιωματούχοι που τον συνόδευαν.

Με μόνη «παραφωνία» την εμμονή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ύπαρξη «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη, η οποία και απαντήθηκε καταλλήλως από τον πρωθυπουργό, η σύντομη αλλά περιεκτική επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους και μέσα σε κλίμα θετικό έως και εγκάρδιο.

Το βίντεο του Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ παρουσιάζει στιγμιότυπα από την επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα και δημοσιεύει αποσπάσματα από τις δηλώσεις που έκανε από κοινού με τον πρωθυπουργό.

«Με τη Διακήρυξη των Αθηνών επιβεβαιώσαμε στο υψηλότερο επίπεδο τη βούλησή μας να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας» έγραψε ο Ταγίπ Ερντογάν εκφράζοντας την ειλικρινή επιθυμία «να επιλύσουμε τα υφιστάμενα προβλήματά μας μέσω εποικοδομητικού διαλόγου, καλής γειτονίας και κοινών προσπαθειών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου».

Διατηρώντας τους χαμηλούς τόνους και στην ανάρτησή του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, συνέχισε γράφοντας: «Είμαστε δύο γειτονικές χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα, την ίδια γεωγραφία, το ίδιο κλίμα και ακόμη και τον ίδιο πολιτισμό σε πολλούς τομείς. Θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε μια θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας. Θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο με κοινά βήματα που θα κάνουμε ως Τουρκία-Ελλάδα».

Και καταλήγει πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας που να είναι τόσο μεγάλο ώστε να μην μπορεί να λυθεί…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ