Άρειος Πάγος: Λίστα με 200 άτομα που φέρεται να έχουν σχέση με υποθέσεις οπαδικής βίας κατέθεσαν Οικονόμου – Βρούτσης

Άρειος Πάγος: Λίστα με 200 άτομα που φέρεται να έχουν σχέση με υποθέσεις οπαδικής βίας κατέθεσαν Οικονόμου – Βρούτσης

Στόχος των δύο υπουργών είναι μέσω της ποινικής αναβάθμισης που ζητούν από την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι

Κατάλογο με περίπου διακόσια άτομα που φέρονται να έχουν σχέση με υποθέσεις οπαδικής βίας παρέδωσαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης με στόχο να ερευνηθούν ,όχι ως μεμονωμένα περιστατικά ,αλλά υπό το πρίσμα της δράσης εγκληματικής οργάνωσης μια σειράς από υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα τον τελευταίο χρόνο ,αλλά φτάνουν και σε βάθος χρόνου δεκαπενταετίας που δεν καλύπτονται από την παραγραφή και δεν αφήνουν στο απυρόβλητο τους δράστες.

Οι φάκελοι που προσκόμισαν οι δύο υπουργοί αφορούν, πέρα από την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του αστυνομικού πρόσφατα έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στο Ρέντη , και μια σειρά από άλλες υποθέσεις που έχουν ήδη απασχολήσει την κοινή γνώμη όπως οι δολοφονίες του Άλκη Καμπανού, του Μιχάλη Κατσούρη ,αλλά και πρόσωπα η δράση των οποίων εκτείνεται μέχρι και την υπόθεση της δολοφονίας με θύμα τον Μιχάλη Φιλόπουλου.

Διαβάστε επίσης: Νέα αποκάλυψη για τον Ολυμπιακό από την Πορτογαλία- «Έφυγε και πηγαίνει στον Ολυμπιακό»

Στόχος των δύο υπουργών είναι μέσω της ποινικής αναβάθμισης που ζητούν από την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι που αφορούν όλες τις ομάδες και δείχνουν ότι η οπαδική βία διαχρονικά ξεπερνά τα όρια της οπαδικής βίας και συνδέεται με πρόσωπα που παραπέμπουν σε δράση εγκληματικής οργάνωσης .

Δηλώσεις Οικονόμου
Ο κατάλογος των ατόμων που παρέδωσαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αυτών αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά τον κατάλογο των σκληρών χούλιγκανς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι η επιλογή τους έγινε από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικές αρχές «και τους καθιστούν «υψηλού κινδύνου»πρόσωπα, σε ό,τι αφορά την οπαδική βία».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, πρόσθεσε ότι επίσης περιλαμβάνονται στο φάκελο που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων που έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν είναι ενδεικτικά καθώς πρόκειται να προσκομιστούν και άλλα από τις αρμόδιες αρχές το επόμενο ρινικό διάστημα

«Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση βρεθήκαμε σε μια υψηλού συμβολισμού κίνηση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσουμε πολύ ουσιαστικά στοιχεία για την οπαδική βία.

Ο συμβολισμός είναι μεγάλος, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε την αποφασιστικότητα να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους και την ασφάλεια των αξιών του αθλητισμού.

Τα στοιχεία που καταθέσαμε έχουν να κάνουν με πραγματικά περιστατικά που δείχνουν ότι η οπαδική βία ξεπερνάει τα όρια του αθλητισμού και συνδέεται διαχρονικά με πρόσωπα που παραπέμπουν σε εγκληματική οργάνωση» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Προσκομίσαμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρκετά, σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε εκ μέρους της Κυβέρνησης την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης της όλης διαδικασίας με σκοπό να φτάσουμε στην εξάρθρωση και στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη τόσο των φυσικών, όσο και των ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών, συμπεριφορών παραβατικών, περιστατικών που συνδέονται με αθλητική βία, είτε με βία με αθλητικό υπόβαθρο. Νομίζω πως τα στοιχεία που δώσαμε στην κα Εισαγγελέα και όσα θα προσκομίσουμε, διότι οι διαδικασίες και οι έρευνες θα βρίσκονται σε εξέλιξη, θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση που αποτελεί κοινό τόπο για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και καθοριστικά τις αγέλες των χούλιγκαν, αλλά και όσους, ενδεχομένως, τους ανέχονται ή τους υποκινούν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ