Ο Σαββίδης φέρνει πιο κοντά το Ροστόφ στη Θεσσαλονίκη

Ο Σαββίδης φέρνει πιο κοντά το Ροστόφ στη Θεσσαλονίκη

Το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Ροστόφ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ιδρύουν Ακαδημαϊκό Δίκτυο με την υποστήριξη του Ιβάν Σαββίδη.

Στις 26 Μαΐου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του Ακαδημαϊκού Δικτύου της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου (Black Sea and Eastern Mediterranean Academic Network (BSEMAN)), στο πλαίσιο του οποίου υπεγράφη το Μνημόνιο για την ίδρυση.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Δικτύου ανακοινώθηκε το 2017, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Κρατικού Οικονομικού Πανεπιστημίου του Ροστόφ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο πρότζεκτ αυτό εντάχθηκαν 51 πανεπιστήμια, που εκπροσωπούν όλες τις χώρες της περιοχής. Η πρώτη Γενική Συνέλευση της οργάνωσης θα διεξαχθεί το 2019 στο Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Ροστόφ.

Η δημιουργία του Ακαδημαϊκού Δικτύου υποστηρίχθηκε από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επιτρόπων και απόφοιτο του Κρατικού Οικονομικού Πανεπιστημίου του Ροστόφ, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των ελληνικών κοινοτήτων της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδη.

Η μακροπρόθεσμη σύμπραξη των ακαδημαϊκών κύκλων θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ τους και θα κινητοποιήσει τις κοινές εκπαιδευτικές και επιστημονικές δραστηριότητες με σκοπό τη διατήρηση ενός ειρηνικού, δημιουργικού, κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμου μέλλοντος στην περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ