Bullying στον Βόλο: Το σχολείο είχε μπει ξανά στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας

Bullying στον Βόλο: Το σχολείο είχε μπει ξανά στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας

Αν οι καταγγελίες επιβεβαιωθούν, οι γονείς του παιδιού φερόμενου ως θύτη κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν την κατηγορία παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου

Εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η Εισαγγελία Βόλου για την καταγγελία μητέρας 7χρονου μαθητή δημοτικού σχολείου, ο οποίος φέρεται να έχει πέσει θύμα bullying.

Ένας μεγαλύτερος μαθητής φέρεται να έγδυνε το παιδί και να έπαιζε τρίλιζα πάνω στα οπίσθιά του με στυλό, μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Καθώς οι μέρες περνούν, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως. Το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο, φαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Βόλου, αφού είχε γίνει παρέμβαση και το 2022.

Τελευταία θα καταθέσουν τα παιδιά

Μόλις οι γονείς του 7χρονου αντιλήφθηκαν τον εφιάλτη, που ζούσε ο γιος τους, απευθύνθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου. Ωστόσο, όπως καταγγέλουν, η απάντηση που έλαβαν ήταν εξοργιστική, καθώς προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«To πρώτο πράγμα που έκανα όταν μπήκα στην αίθουσα με τη διευθύντρια -που δεν μου έβγαινε φωνή- ήταν να βγάλω το κινητό μου, να το ανοίξω και να της το δώσω. Και μου λέει ωραία βλέπω μία ζωγραφιά. Σκοπός της ήταν να υποβιβάσει το συμβάν», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας.

Το παιδί, από την πρώτη στιγμή, είχε υποδείξει τον φερόμενο ως δράστη του bullying που δέχθηκε

Οι γονείς του μαθητή έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ η έρευνα της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη.

Έχουν ήδη ληφθεί καταθέσεις από τους καταγγέλλοντες γονείς του παιδιού, τους γονείς του μαθητή που φέρεται να είναι ο θύτης, καθώς και από τη διευθύντρια αλλά και τους δασκάλους.

Τελευταία θα κληθούν να καταθέσουν τα παιδιά, παρουσία ψυχολόγου. Αν οι καταγγελίες επιβεβαιωθούν, οι γονείς του παιδιού φερόμενου ως θύτη κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν την κατηγορία παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Σημειώνεται ότι διενεργείται και ένορκη διοικητική εξέταση από τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το αποτέλεσμα της οποίας θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Προκαταρκτική έρευνα με εντολή εισαγγελέα για τον 7χρονο μαθητή στον Βόλο

Ο 7χρονος υπέδειξε εκ νέου τον συμμαθητή του

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ο 7χρονος, σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο» κλήθηκε εκ νέου να υποδείξει τον μεγαλύτερο συμμαθητή του που του άσκησε bullying.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, το παιδί, από την πρώτη στιγμή, είχε υποδείξει τον φερόμενο ως δράστη του bullying που δέχθηκε.

«Ενώπιον του παιδιού έφεραν πολλά παιδιά από το σχολείο ακόμη κι ένα κοριτσάκι. Ο γιος μου είπε ποιο παιδάκι ευθύνεται για τα γράμματα που βρήκαμε γραμμένα με μαρκαδόρο στο κορμάκι του, ωστόσο κλήθηκε να ξαναπεράσει από την ψυχοφθόρα διαδικασία», ανέφερε ο πατέρας μιλώντας στον «Ταχυδρόμο».

Και πρόσθεσε: «Μας ενημέρωσαν από το σχολείο ότι θα πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία της αναγνώρισης, επειδή δήθεν την πρώτη φορά ο γιος μου δεν ήταν σίγουρος, κάτι που δεν ισχύει».

Ο 7χρονος υπέδειξε εκ νέου τον συμμαθητή που τον ενόχλησε με αυτό τον πρωτοφανή τρόπο και στη συνέχεια επέστρεψε στα μαθήματά του.

 Φύλακες άγγελοι οι γονείς και η δασκάλα του

Οι γονείς του 7χρονου δεν τον αφήνουν από τα μάτια τους. Βρίσκονται συνεχώς έξω από το σχολείο, ενώ και η δασκάλα του τον προσέχει στα διαλείμματα. «Το παιδί είναι σε καλή κατάσταση, παίζει  με τους φίλους του. Βεβαίως χρειάστηκε να δουλέψουμε πολύ ψυχολογικά μαζί με τη μητέρα του, να του εξηγήσουμε ότι δεν πρέπει να φοβάται και πως ό,τι κι να χρειαστεί θα είμαστε δίπλα του», ανέφερε ο πατέρας.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η προανάκριση από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου και ο φάκελος της υπόθεσης να φθάσει στην Εισαγγελία. «Έχουμε μπει σε μία ψυχοφθόρα και χρονοβόρα διαδικασία που σίγουρα δεν ωφελεί κανέναν. Όμως κάτι πρέπει να γίνει κάποια στιγμή για την προστασία των παιδιών μας… Τα σχολεία δεν είναι μόνο υπεύθυνα για να δίνουν στα παιδιά μας γνώσεις και εφόδια για τη ζωή. Υποχρεούνται να εγγυώνται για την ασφάλεια τους μέσα σε αυτά», καταλήγει ο πατέρας του 7χρονου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ