Μακελειό στην Πράγα: «Πέντε λεπτά πριν ήμασταν εκεί» – Πώς σώθηκε ζευγάρι Ελλήνων

Μακελειό στην Πράγα: «Πέντε λεπτά πριν ήμασταν εκεί» – Πώς σώθηκε ζευγάρι Ελλήνων

Η Κέλλυ Ιωάννου λέκτορας εγκληματολογίας και διευθύντρια του CSI Institute και ο σύζυγός της Αντώνης Αγγελίδης, βρίσκονται για διακοπές αυτές τις μέρες στην Πράγα.

Τις συγκλονιστικές στιγμές που διαδραματίστηκαν στο πανεπιστήμιο του Καρόλου στο κέντρο της Πράγας κατά τη διάρκεια του μακελειού με τους 14 νεκρούς περιέγραψαν Έλληνες που βρέθηκαν στην τσεχική πρωτεύουσα.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου από το μακελειό δείχνουν την απόλυτη φρίκη, με κόσμο να τρέχει και να κρύβεται πανικόβλητος, για να γλιτώσει από τις σφαίρες του δράστη.

Το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA δύο Έλληνες, η Κέλλυ Ιωάννου λέκτορας εγκληματολογίας και διευθύντρια του CSI Institute και ο σύζυγός της Αντώνης Αγγελίδης, οι οποίοι βρίσκονται για διακοπές αυτές τις μέρες στην Πράγα, μετέφεραν το κλίμα του απόλυτου τρόμου που επικράτησε και επικρατεί.

«Πέντε λεπτά πριν ήμασταν εκεί»

«Με σοκάρει πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η ζωή κάποιου για κλάσματα του δευτερολέπτου. Πέντε λεπτά πριν ήμασταν εκεί. Για πέντε λεπτά διαφορά είμαστε σώοι και ασφαλείς», είπε η Κέλλυ Ιωάννου μιλώντας στο MEGA. «Εμείς περάσαμε από το σημείο. Είναι ένα πολυσύχναστου σημείο και περνάει πολύς κόσμος. Είχαμε παρκάρει ακριβώς στο σημείο όπου έγινε το περιστατικό και εγκλωβιστήκαμε και ανεβήκαμε στο λόφο, που είναι το κάστρο της Πράγας», ανέφερε ο Αντώνης Αγγελίδης. «Εμείς πυροβολισμούς δεν ακούσαμε, ακούγαμε σειρήνες πολλές. Επικρατούσε πανικός. Καταλάβαμε ότι κάτι σοβαρό έχει συμβεί», σημείωσε.

Η Κέλλυ Ιωάννου σκιαγράφησε στη συνέχεια το προφίλ του μακελάρη:

«Σε αυτές τις κατηγορίες συνήθως υπάρχει μία τυπολογία, η οποία ονομάζεται Μοναχικός Λύκος. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ενδέχεται να έχει κάποια συγκεκριμένη ψυχοπαθολογία, η οποία είναι ορμώμενη από τις προσωπικές του ιδεολογίες και σε αυτό το πλαίσιο προχωρά σε εγκληματικές ενέργειες. Η συγκεκριμένη ενέργεια εμπλέκεται στο πλαίσιο της τρομοκρατίας αλλά δρα μόνος του όχι όπως έχουμε συνηθίσει. Όταν φτάνει σε αυτό το σημείο δείχνει πως δεν είναι ψυχικά ασθενής. Πώς έφτασε σε αυτό το σημείο και δεν το κατάλαβε κανείς; Πού βρήκε τα όπλα; Υπάρχουν κάποιοι δράστες, οι οποίοι είναι ιδεοληπτικοί δράστες, δηλαδή να έχουν ένα μίσος προς ένα πρόσωπο του περιβάλλοντος τους και στο πρόσωπο αυτού να δολοφονούν οποιοδήποτε άλλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ