Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα με Τσίπρα

Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα με Τσίπρα

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ είναι θέμα ημερών, δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Mia, σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της FYROM σημείωσε πως δημιουργούνται οι απαιτούμενες συνθήκες, προκειμένου να επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Ζάεφ έκανε λόγο για ευαίσθητο ζήτημα και δήλωσε αισιόδοξος πως η διαδικασία φθάνει […]

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ είναι θέμα ημερών, δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Mia, σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της FYROM σημείωσε πως δημιουργούνται οι απαιτούμενες συνθήκες, προκειμένου να επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ζάεφ έκανε λόγο για ευαίσθητο ζήτημα και δήλωσε αισιόδοξος πως η διαδικασία φθάνει προς το τέλος της.

Τη Δευτέρα, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έκανε λόγο για αναστοχασμό λίγων ημερών από την πλευρά των Σκοπίων, τονίζοντας ότι αίσθησή του είναι πως σε λίγες μέρες τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και θα έρθει η συμφωνία.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι στις διαπραγματεύσεις Αθήνας – Σκοπίων δεν ανακατεύθηκε ξένος παράγοντας σε κανένα σημείο, ενώ ανέφερε ότι κάποιες ελληνικές κυβερνήσεις είχαν δεχτεί την ονομασία «Μακεδονία – Σκόπια», χωρίς erga omnes. Είπε επίσης ότι, από τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, η ελληνική πλευρά έχει απορρίψει το «Μακεδονία – Σκόπια» και η ΠΓΔΜ έχει το «Μακεδονία του Βαρδάρη» και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν τα «Νέα Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» και «Άνω Μακεδονία».

N-Kotzias


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ