Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Θα μπορούσαν στην ΕΠΟ να μην πάρουν προπονητή και να ορίσουν μια ειδική επιτροπή για τον πάγκο της Εθνικής. Τι, όχι;
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας: «Σταματήστε το σχεδιαζόμενο έγκλημα»

Την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης για να αποτραπεί το σχέδιο του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που ενέκρινε την κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας, την οποία μάλιστα αναθέτει στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε ζητάει ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας.

Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας: «Σταματήστε το σχεδιαζόμενο έγκλημα» | to10.gr

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και της Κυβέρνησης ζητάει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για να αποτραπεί η απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που ενέκρινε την κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας, την οποία μάλιστα αναθέτει στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει τα εξής:

«Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εγκληματεί απέναντι στη Δημόσια υγεία.

Με απόφασή του την Πέμπτη 6/6 (ΑΔΑ : ΨΤΥ8ΟΡ1Κ-ΖΨΝ), ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπ. Κοκκινάκης, θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ασφάλεια και την δημοτική περιουσία, εγκρίνοντας την κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων καθαριότητας, την οποία μάλιστα αναθέτει στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε !!!

Πρόκειται για εγκαταστάσεις 3,5 περίπου στρεμμάτων που βρίσκονται έξω από το εργοτάξιο του υπό ανέγερση γηπέδου χωρίς να παρεμποδίζουν σε τίποτε την κατασκευή του.

Εγκαταστάσεις που λειτουργούν στην ίδια θέση από το 1980 και στεγάζουν δημοτική περιουσία εκατομμυρίων δηλαδή το στόλο των οχημάτων και των απορριμματοφόρων, την τεχνική βάση συντήρησης, τις αποθήκες κάδων, υλικών οδοκαθαρισμού κλπ, το σταθμό μεταφόρτωσης, τα αποδυτήρια των εργαζομένων και τα γραφεία της υπηρεσίας καθαριότητας.

Ας σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες οι εγκαταστάσεις έχουν καταληφθεί από φερόμενους ως οπαδούς με αποτέλεσμα η καθαριότητα στην πόλη να γίνεται ήδη πλημμελώς με ηρωικές καθημερινές προσπάθειες εργαζομένων και αιρετών.

Όλα τα παραπάνω γίνονται σε μια περίοδο που:

Ο Δήμος κατάφερε μετά από προσπάθειες τεσσάρων ετών να δρομολογήσει μια νόμιμη λύση για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του και την αναβάθμιση της καθαριότητας και της ανακύκλωσης. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι Δήμοι δεν διαθέτουν νόμιμες εγκαταστάσεις αμαξοστασίων και καθαριότητας δεδομένου ότι η Πολιτεία δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις – σε αντίθεση με τη σωρεία ειδικών ρυθμίσεων και διευκολύνσεων που έγιναν για το γήπεδο.

Λόγω της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί με τις καθημερινές απειλές στους εργαζόμενους, τις πολεμικές ανακοινώσεις αλλά και τα έγγραφα του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σπ. Κοκκινάκη σε συνέχεια των αιτημάτων της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε, ο Δήμος κινήθηκε ταχύτατα, εκκένωσε ένα τμήμα των εγκαταστάσεων σε ζώνη 10 μέτρων από το εργοτάξιο του γηπέδου και πήρε άδεια κατεδάφισης. Παράλληλα, το Δημοτικό συμβούλιο ζήτησε εγγράφως και με αναλυτικό χρονοδιάγραμμα παράταση ενός έτους για να δρομολογηθεί ομαλά η μεταφορά των εγκαταστάσεων.

Ο εξαναγκασμός σε άμεση εκκένωση του χώρου είναι ένα έγκλημα γιατί δημιουργεί στην πραγματικότητα αδυναμία συνέχισης της καθαριότητας και απειλεί εν μέσω θέρους με υγειονομική βόμβα τον Δήμο. Σήμερα όλα τα οχήματα του Δήμου βρίσκονται στο δρόμο, εκτεθειμένα σε βανδαλισμούς που ήδη συμβαίνουν και έχουν καταγγελθεί αρμοδίως. Η άμεση κατεδάφιση θα σημάνει καταστροφή για μεγάλο μέρος της δημοτικής περιουσίας, παύση της υπηρεσίας καθαριότητας και μεγάλες δαπάνες στους δημότες.

Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες της Ν.Φιλαδέλφειας και της Ν.Χαλκηδόνας και να σταματήσουν το σχεδιαζόμενο έγκλημα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που και αυτοί αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, να σταθούν στο πλάι μας και να μην επιτρέψουν αυτή την πρωτοφανή εκτροπή».

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από