Μαρόκο: Ο Παναμάς υποστηρίζει τη μαροκινή πρωτοβουλία για την αυτονομία της Σαχάρας

Μαρόκο: Ο Παναμάς υποστηρίζει τη μαροκινή πρωτοβουλία για την αυτονομία της Σαχάρας

Ο Παναμάς υποστηρίζει την πρωτοβουλία για αυτονομία ως «τη μόνη βάση για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για την επίλυση της περιφερειακής διένεξης για τη Σαχάρα»

Ο Παναμάς επιβεβαίωσε, αυτή την εβδομάδα, «τη στήριξή του στην πρωτοβουλία αυτονομίας» που παρουσίασε το Μαρόκο το 2007, ως «τη μόνη βάση για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση» στην περιφερειακή διένεξη για τη Δυτική Σαχάρα, δεσμευόμενος να «καθορίσει τη μελλοντική του δράση και να πάρει θέση βάσει αυτής της δήλωσης».

Η θέση του Παναμά καταγράφηκε σε κοινή δήλωση που συνυπέγραψαν στο τέλος της διμερούς συνάντησης τους μέσω τηλεδιάσκεψης, την 30ή Ιανουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκου, Νάσερ Μπουρίτα, και η παναμαία ομόλογός του, Τζανέινα Τουέινι Μένκομο.

Διαβάστε επίσης: Νοκ-άουτ ο Ζέλσον Μαρτίνς από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Στην ίδια κοινή δήλωση, ο Παναμάς «θεωρεί ότι τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν ο κατάλληλος μηχανισμός» να συγκεντρώσει «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», με σκοπό την αναζήτηση της πολιτικής λύσης που ζητά το Συμβούλιο Ασφαλείας. Επανέλαβε, δε, στο ίδιο πλαίσιο, τη σημασία της προώθησης της πολιτικής διαδικασίας σε διεθνές επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη, «με σοβαρότητα και σεβόμενο», τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, προκειμένου να εντοπιστούν σημεία σύγκλισης.

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε, εξάλλου, μια ευκαιρία για να επιβεβαιώσουν, αμφότερα τα δύο μέρη, τη δέσμευσή τους για ενίσχυση των εξαιρετικών διμερών τους σχέσεων, οι οποίες σημείωσαν σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Υπογραμμίστηκε, τέλος, η σημασία της πολυμερούς συνεργασίας, ιδίως σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως το εμπόριο, η μείωση της φτώχειας και της πείνας, η παιδεία, η υγεία, η αειφόρος
ανάπτυξη, η πρόσβαση σε ενέργεια, νερό και τρόφιμα, καθώς και η προσαρμογή στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και ο μετριασμός τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ