Ιστορική συνάντηση Τραμπ- Κιμ στη Σιγκαπούρη

Ιστορική συνάντηση Τραμπ- Κιμ στη Σιγκαπούρη

«Είναι μια μεγάλη μέρα για την παγκόσμια ιστορία», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στη Σιγκαπούρη και την υπογραφή συμφωνίας για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου. Δεν προβλέπονται ωστόσο επιθεωρήσεις του πυρηνικού αφοπλισμού της Βόρειας Κορέας. O Aμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η διαδικασία έχει ήδη […]

«Είναι μια μεγάλη μέρα για την παγκόσμια ιστορία», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στη Σιγκαπούρη και την υπογραφή συμφωνίας για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Δεν προβλέπονται ωστόσο επιθεωρήσεις του πυρηνικού αφοπλισμού της Βόρειας Κορέας. O Aμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και πως ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει ήδη καταστρέψει μία βάση. «Ο πρόεδρος Κιμ έχει μπροστά του μια ιστορική ευκαιρία», είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι, προς το παρόν, οι κυρώσεις προς την Πιονγιάνγκ θα συνεχιστούν. Προανήγγειλε επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα και του Κιμ Γιονγκ Ουν στον Λευκό Οίκο, επαναλαμβάνοντας ότι θα χρειαστούν «πολλές ακόμα» μεταξύ τους συναντήσεις. Νωρίτερα ο Βορειοκορεάτης πρόεδρος είχε κάνει λόγο για «ιστορική συνάντηση», υπογραμμίζοντας ότι «ο κόσμος θα δει μια μεγάλη αλλαγή».

Την κοινή ανακοίνωση που υπέγραψαν Τραμπ και Κιμ χαιρέτισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, χαρακτηρίζοντάς την «ένα πρώτο βήμα» για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

«Το θεωρούμε ένα βήμα για μια συνολική λύση» δήλωσε ο Άμπε από το Τόκιο.

Εν τω μεταξύ, διευκρινίσεις ζητά το γραφείο του προέδρου της Νότιας Κορέας αναφορικά με τις δηλώσεις Τραμπ, ότι η Ουάσινγκτον θα σταματήσει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Σεούλ.

Άγνοια δηλώνει η εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Κορέα «Δεν έχουμε λάβει οδηγία για διακοπή των εκπαιδευτικών γυμνασίων», ανέφερε σε δήλωσή της η αντισυνταγματάρχης Τζένιφερ Λόβετ.

trump kim


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ