Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία – Έρχονται καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και λασποβροχές [χάρτες]

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία – Έρχονται καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και λασποβροχές [χάρτες]

Προσοχή στις «αιφνίδιες πλημμύρες» λέει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας - «Στην Αττική θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής»

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές, εν αναμονή της επέλασης της κακοκαιρίας «Emil» από σήμερα το απόγευμα που προβλέπεται να σαρώσει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Η νέα κακοκαιρία φέρνει χαλαζοπτώσεις, καταιγίδες και λασποβροχές. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το meteo.gr, τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά τόπους ισχυρές, οι καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, η πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας και η μεταφορά Σαχαριανής σκόνης με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών.

Διαβάστε επίσης: Αναρτήσεις-φωτιά από τον Καραπαπά: «Γκολ με το χέρι η ΑΕΚ, παίζουμε σε ένα πρωτάθλημα με διαφορετικούς κανόνες» (pics)

Στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Emil» αναμένονται αιφνίδιες πλημμύρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια

Το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό από το απόγευμα της Πέμπτης έως το Σάββατο, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στο Βόρειο, Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση.

Οι νότιοι άνεμοι που θα επικρατήσουν στο Ιόνιο την Πέμπτη και στο Αιγαίο Πέμπτη και Παρασκευή θα φτάνουν κατά τόπους τα 6-7 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο την Παρασκευή οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση την Παρασκευή και εκ νέου σταδιακή άνοδο από το Σάββατο, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού, ο άνεμος και ο υετός που αναμένονται το πρωί και το βράδυ της Παρασκευής.

«Αιφνίδιες πλημμύρες»

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας μίλησε για «αιφνίδιες πλημμύρες» στο πλαίσιο της νέας κακοκαιρίας «Emil» από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι το Σάββατο.

Στην Αττική θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής το οποίο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης θέλει προσοχή

Με ανάρτησή του, ο κ. Τσατραφύλλιας, αναφέρει ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για αιφνίδιες πλημμύρες που θα σημειωθούν από σήμερα στις 19:00 μέχρι το πρωί της Παρασκευής σε: Επτάνησα, Θεσπρωτία, Ηλεία, Αχαΐα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μακεδονία (Πιερία,Ημαθία, Πέλλα και δυτικότερα), Ευρυτάνια, Αιτωλοακαρνανία.

Αιφίνιες πλημμύρες αναμένεται να σημειωθούν, προσθέτει, την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι Σάββατο πρωί σε: Λάρισα, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κορινθία, Κυκλάδες.

Στην Αττική θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής το οποίο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης θέλει προσοχή. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Επίσης θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες στο Ιόνιο την Πέμπτη και την Παρασκευή στο νότιο-ανατολικό Αιγαίο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ