«Υπουργείο Ζωής»: Ο Τραμπ σχεδιάζει την πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων για τη δεύτερη θητεία

«Υπουργείο Ζωής»: Ο Τραμπ σχεδιάζει την πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων για τη δεύτερη θητεία

Στην περίπτωση που εκλεγεί, ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική του ενάντια στις αμβλώσεις στηρίζοντας την πλήρη απαγόρευση στις Πολιτείες που θα την ψηφίσουν.

Στις ΗΠΑ, οι σύμμαχοι του πρώην προέδρου Τραμπ επιδιώκουν να «χτυπήσουν» τις αμβλώσεις σε περίπτωση που ο επικρατέστερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων εξασφαλίσει άλλη μια θητεία στον Λευκό Οίκο αργότερα φέτος. Σύμφωνα με το Axios η δεξαμενή σκέψης Heritage Foundation έχει μεγάλη επιρροή στους κύκλους των Ρεπουμπλικανών και το Σχέδιο 2025 είναι η πιο εξελιγμένη προμεταβατική προσπάθεια σχεδιασμού μέχρι σήμερα.

Τα λεπτομερή σχέδια του Heritage υπογραμμίζουν τα μακροχρόνια παράπονα των συντηρητικών προς το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών – τη στιγμή που είναι σε θέση να επηρεάσουν την πολιτική για τις αμβλώσεις, αν ο Τραμπ κερδίσει ξανά. Το θέμα τέθηκε πρόσφατα σε μια στήλη των New York Times, η οποία επισήμανε το 887 σελίδων «Mandate for Leadership της Heritage: Η συντηρητική υπόσχεση», που δημοσιεύθηκε πέρυσι.

Στο έγγραφο, η Heritage υποστηρίζει ότι το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας θα πρέπει «να επιστρέψει στο να είναι γνωστό ως το υπουργείο Ζωής». Το HHS θα το έκανε αυτό «απορρίπτοντας ρητά την έννοια ότι η άμβλωση είναι υγειονομική περίθαλψη και επαναφέροντας τη δήλωση της αποστολής του στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου και αλλού, ώστε να περιλαμβάνει την προώθηση της υγείας και της ευημερίας όλων των Αμερικανών από τη σύλληψη έως τον φυσικό θάνατο». Χωρίς εξαιρέσεις.

Η απαγόρευση των αμβλώσεων, η αφαίρεση δικαιωμάτων από τις γυναίκες και η αντιμεταναστευτική πολιτική είναι τα κύρια δόγματα της πολιτικής Τραμπ.

Η ατζέντα εναντίον των αμβλώσεων είναι μαζί με τον ρατσισμό εναντίον των μεταναστών από τις πιο πολωτικές για τους Ρεπουμπλικάνους πολιτικές και για αυτό επιθυμητή

Στο πλαίσιο της «Ατζέντας Ζωής» του, το ίδρυμα ζητά επίσης την κατάργηση της Ομάδας Εργασίας Πρόσβασης στην Αναπαραγωγική Υγεία του HHS, η οποία αναπτύχθηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν λίγους μήνες πριν από την ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο.Η Heritage λέει ότι αυτή η ομάδα θα πρέπει να αντικατασταθεί από «μια ομάδα εργασίας υπέρ της ζωής για να διασφαλιστεί ότι όλα τα τμήματα του υπουργείου θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν την εξουσία τους για να προωθήσουν τη ζωή και την υγεία των γυναικών και των αγέννητων παιδιών τους».

Ούτε ο Τραμπ ούτε η εκστρατεία του έχουν προσυπογράψει το έγγραφο, σύμφωνα με τους New York Times. Η προεκλογική εκστρατεία έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι «καμία από αυτές τις ομάδες ή τα άτομα δεν μιλάει για τον πρόεδρο Τραμπ ή την εκστρατεία του». «Εκτός αν μια προτεραιότητα για τη δεύτερη θητεία διατυπώνεται από τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ ή ανακοινώνεται επίσημα από την προεκλογική εκστρατεία, δεν έχει εγκριθεί με κανέναν τρόπο», προσθέτουν.

Ούτε το Heritage Foundation ούτε εκπρόσωποι της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ απάντησαν στο αίτημα του Axios για σχολιασμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ