Ιβάνοφ: Δεν υπογράφω τη συμφωνία

Ιβάνοφ: Δεν υπογράφω τη συμφωνία

Επιζήμια για τη χώρα του χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Ελλάδα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να την υπογράψει. Σε διάγγελμά του, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας έκανε λόγο για υποχώρηση της κυβέρνησης Ζάεφ από πάγιες θέσεις της ΠΓΔΜ περί μη αλλαγής του συντάγματος και μη αποδοχής ονομασίας erga omnes. […]

Επιζήμια για τη χώρα του χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Ελλάδα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να την υπογράψει.

Σε διάγγελμά του, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας έκανε λόγο για υποχώρηση της κυβέρνησης Ζάεφ από πάγιες θέσεις της ΠΓΔΜ περί μη αλλαγής του συντάγματος και μη αποδοχής ονομασίας erga omnes.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Mia, είπε επίσης ότι η συμφωνία παραβιάζει το σύνταγμα της ΠΓΔΜ, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Ζάεφ πως «δεν είχε τη δύναμη και το θάρρος να οικοδομήσει συναίνεση», καθώς και για αδιαφανείς διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Τόνισε ότι η συμφωνία ανοίγει περισσότερα ζητήματα σε σύγκριση με αυτά που κλείνει και διερωτήθηκε αν είναι αξιοπρεπές η ΠΓΔΜ να αποδέχεται όλα τα αιτήματα και τα τελεσίγραφα της Ελλάδας.

Ανέφερε ότι η Ελλάδα ικανοποίησε τα αιτήματά της στον μέγιστο βαθμό «καταπατώντας -όπως είπε- την κληρονομιά των προγόνων μας», ενώ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ να μην υποστηρίξουν τη συμφωνία.

ZaevIvanov


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ