Κατρούγκαλος: Πολιτική αυτοκτονία η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ

Κατρούγκαλος: Πολιτική αυτοκτονία η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ

«Πρόταση πολιτικής αυτοκτονίας» χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «σύρεται σε ακροδεξιές ατραπούς». Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τους βουλευτές να απορρίψουν την πρόταση δυσπιστίας και υπεραμύνθηκε της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι «προφανώς είναι πολύ καλύτερη από την ενδιάμεση συμφωνία το 1995», ενώ […]

«Πρόταση πολιτικής αυτοκτονίας» χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «σύρεται σε ακροδεξιές ατραπούς».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τους βουλευτές να απορρίψουν την πρόταση δυσπιστίας και υπεραμύνθηκε της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι «προφανώς είναι πολύ καλύτερη από την ενδιάμεση συμφωνία το 1995», ενώ έκανε λόγο για «κίνηση εκκρεμούς του αρχηγού της από την αρχική θέση της παράταξης».

«Αρνείστε τον εαυτό σας και τους συνδιαμορφωτές της ενδιάμεσης συμφωνίας, τον Κώστα Καραμανλή και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και ξεχάσατε τι έλεγε ο κ. Σαμαράς και αυτούς που καθύβριζε. Η παράταξη σας σύρθηκε σε ακροδεξιές ατραπούς» επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπενθυμίζοντας τη στάση του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Στα ζητήματα πολιτικής παράδοσης δικαιούται να είναι πατροκτόνος. Είναι όμως δικές του αυτές οι ιδέες; Αυτή η ταύτιση του με ότι πιο αντιδραστικό έχει να επιδείξει η νομιμοφροσύνη..» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αρχικά η ΝΔ προσπάθησε να θέσει τον πήχη ψηλά, και όταν τα καταφέραμε και κερδίσαμε πιο ψηλά στάνταρ, έκανε το μαύρο άσπρο. Ταυτίζεται με τις εθνικιστικές γραμμές. Σαν να θέλει να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Ιβάνοφ. Πλήρης υπονόμευση της θέσης της».

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «καμία αναφορά σε εθνότητα ή εθνικότητα δεν υπάρχει στη συνθήκη, αλλά σε ιθαγένεια και υπηκοότητα».

«Αυτό που πετύχαμε είναι να αποσυνδεθεί η ταυτότητα του κράτους από κάθε επιχείρημα αλυτρωτισμού της Μακεδονίας. Ξεχωρίζει η γεωγραφία από την ιστορία και είναι αδιαμφισβήτητο ότι η αρχαία Μακεδονία είναι ελληνική. Θέλαμε να άρουμε οτιδήποτε ενέχει αλυτρωτισμό και αυτό το καταφέραμε με τον καλύτερο τρόπο», επεσήμανε.

743484-giorgos-katrougkalos


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ