Κύπρος: Βίντεο ντοκουμέντο ξεσκεπάζει την απάτη στη Μονή Αββακούμ – Είχαν πείσει τους πιστούς ότι γίνονται θαύματα

Κύπρος: Βίντεο ντοκουμέντο ξεσκεπάζει την απάτη στη Μονή Αββακούμ – Είχαν πείσει τους πιστούς ότι γίνονται θαύματα

Το οπτικό υλικό καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής.

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο έρχεται να ρίξει φως στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ στην Κύπρο, όπου οι μοναχοί ισχυρίζονταν και είχαν πείσει τους πιστούς ότι γίνονται θαύματα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για οπτικοακουστικό υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εντός της μονής στο οποίο καταγράφεται ο τρόπος με τον οποίο οι μοναχοί παρασκεύαζαν «μύρο» που τοποθετούσαν στον σταυρό τον οποίον στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους πιστούς ότι κάνει θαύματα και γιατρεύει ασθένειες αλλά και σε άλλες θρησκευτικές τελετές (αγιασμούς, εξορκισμούς κλπ).

Διαβάστε επίσης: Μια σημαντική διάσταση για τον Ολυμπιακό αλλά και για την Εθνική ομάδα

Με τα όσα αποκαλύπτονται στο βίντεο, φαίνεται ότι ο θαυματουργός σταυρός – σύμβολο της μονής που διατείνονταν ότι ανάβλυζε μύρο, είναι προϊόν απάτης, καθώς το μύρο παρασκευαζόταν με οδηγίες του ηγουμένου.

Ο μοναχός υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι έβαζε οινόπνευμα στον σταυρό για να αποφευχθεί η μετάδοση ιών

Όπως φαίνεται στο οπτικογραφημένο υλικό το οποίο έφερε στο φως το politis.com.cy, ο ηγούμενος της μονής Νεκτάριος και ο μοναχός Αββακούμ, σε γραφειακό χώρο (προφανώς το γραφείο του ηγουμένου), προετοιμάζουν τον σταυρό, τοποθετώντας το υγρό που ετοίμασαν προηγουμένως.

Το βίντεο καταγράφηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί, με τον διάλογο μεταξύ των δύο μοναχών να επικεντρώνεται στην ετοιμασία του «μύρου». Σε κάποια στιγμή ο μοναχός Αββακούμ κρατά το δοχείο με το κοκτέιλ που ετοιμάστηκε και το κουνά για να ανακατευθεί το μίγμα.

Στο πλαίσιο της ετοιμασίας του σταυρού, ακούγεται ο Νεκτάριος να δίνει οδηγίες στον Αββακούμ να βάλει αρκετό «μύρο» στον σταυρό μέχρι να «κολυμπώσει».

Διαψεύδονται οι ισχυρισμοί του
Το βίντεο διαψεύδει τα όσα αναφέρει σε κατάθεσή του ο μοναχός Αββακούμ. Ο μοναχός υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι έβαζε οινόπνευμα στον σταυρό για να αποφευχθεί η μετάδοση ιών. Όπως αποδεικνύεται από το βίντεο, δεν έβαζαν οινόπνευμα αλλά τοποθετούσαν το μίγμα που ετοιμαζόταν στη μονή.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι μόνο ένα μικρό απόσπασμα από τα όσα καταγράφηκαν στη μονή στο Φτερικούδι και πρόκειται για υλικό το οποίο παραδόθηκε στην Αστυνομία και στην Ιερά Σύνοδο. Η συνολική διάρκεια του βίντεο είναι περίπου 8 λεπτά, αλλά παρουσιάζεται μόνο το απόσπασμα που καταγράφηκαν οι επίμαχοι διάλογοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ