«Τσουχτερή» Σαρακοστή – Σε τι τιμές θα κυμανθεί ο χαλβάς και η λαγάνα

«Τσουχτερή» Σαρακοστή – Σε τι τιμές θα κυμανθεί ο χαλβάς και η λαγάνα

Η φρέσκια λαγάνα σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσει και τα 4,5 ευρώ λέει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ - «Δεν θέλω να λέω ψέματα στον κόσμο»

Την ανιούσα έχουν πάρει για ακόμη μια χρονιά οι τιμές των σαρακοστιανών. Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια μαστίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, την στιγμή που οι τιμές αυξάνονται κατακόρυφα χωρίς καμία απολύτως λογική εξήγηση.

Για το φαινόμενο της ακρίβειας που «γονατίζει» τα ελληνικά νοικοκυριά, το οποίο αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή, με πολλούς πολίτες να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε τα βασικά, μίλησε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης.

«Η λαγάνα που λένε ότι θα κυμανθεί στα 2,5 ευρώ είναι η κατεψυγμένη λαγάνα και όχι η φρέσκια, η οποία θα κυμανθεί από 3,5 ευρώ, τα 750 γραμμάρια» σημείωσε.

«Θα φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 4,5 ευρώ. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις ή θα είναι στα 2,5 ευρώ τα 500 γρ. ή θα είναι κατεψυγμένη που την πουλάνε κάποιοι επιτήδειοι. Αυτό λέει ο πρόεδρος της συντεχνίας αρτοποιών και οι φούρνοι. Δεν ξέρω από που αντλεί τα στοιχεία ο κ. Σκρέκας, δεν θέλω να λέω ψέματα στον κόσμο, ο καθένας κρίνεται», τόνισε.

Στη συνέχεια ο κ. Λεχουρίτης είπε ότι «δεν είναι μόνο η τιμή της λαγάνας είναι και οι σαρακοστιανές αλοιφές που έχουν πάρει αύξηση 128%. Οι αυξήσεις είναι θέμα ακρίβειας, αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας. Δεν γίνεται να έχουν αυτές τις τιμές».

«Το χειρότερο είναι η ποιότητα των προϊόντων. Όταν φτάνουν σε σημείο να πουλάνε τα κατεψυγμένα για φρέσκα, αυτό είναι ντροπή», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ