Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο – «Αν δεν σταματούσαμε το ’74, σήμερα θα ήταν τουρκική»

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο – «Αν δεν σταματούσαμε το ’74, σήμερα θα ήταν τουρκική»

Με μαξιμαλιστικές τάσεις και κριτική διάθεση απέναντι στον Μπουλέντ Ετζεβίτ, εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς όπως είπε αν «δεν σταματούσε η Κύπρος σήμερα θα ήταν εξ ολοκλήρου τουρκική».

Προκλητικές και φαραωνικές αναφορές στην τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασκώντας μάλιστα κριτική στον Μπουλέντ Ετζεβίτ, καθώς όπως είπε αν «δεν σταματούσε η Κύπρος σήμερα θα ήταν εξ ολοκλήρου τουρκική».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το CNN Turk είχε ιφτάρ με τους στρατιώτες στην 4η Διοίκηση του Σώματος και μιλώντας μετά το ιφτάρ, αφού χαιρέτησε και συνεχάρη όλα τα μέλη του τουρκικού στρατού που υπηρετούν σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό, προχώρησε στις εθνικιστικές κορώνες που αφορούσαν την Κύπρο κάνοντας μάλιστα λόγο ακόμα και για παρ’ ολίγον γενοκτονία των Τουρκοκυπρίων.

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην «Ειρηνευτική Επιχείρηση» του 1974, 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών, μαρτύρησαν. Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’, ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, το λέω αυτό ως παιδί του σήμερα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφορές στην επέτειο της μάχης του Τσανάκκαλε

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε πως σήμερα, Δευτέρα είναι η 109η επέτειος της νίκης της μάχης του Τσανάκκαλε.

«Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ζητήσω το έλεος του Αλλάχ για τους μάρτυρες μας που έπεσαν στο έδαφος για την πατρίδα, τη σημαία, την ελευθερία και την τιμή τους κατά τη διάρκεια των πολέμων του Τσανάκκαλε, του πολέμου της ανεξαρτησίας μας, της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο, του αγώνα κατά της τρομοκρατίας και της 15ης Ιουλίου. Θα ήθελα εδώ να τονίσω το εξής: Το Τσανάκκαλε δεν είναι μόνο μια ναυτική νίκη για μας, είναι το πνεύμα της αντίστασης που προαναγγέλλει την αναγέννηση ενός έθνους από τις στάχτες.

Το Τσανάκκαλε είναι ένας ωκεανός πίστης και σε αυτόν τον ωκεανό πίστης, ο στρατός των Σταυροφόρων του 20ου αιώνα θάφτηκε στο Τσανάκκαλε. Δεν είναι μόνο μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές νίκες στην ιστορία, αλλά και μια μεγάλη εξέγερση στην οποία ένα κράτος που ήθελε να διαμελιστεί και ένα έθνος που ήθελε να καταστραφεί σηκώθηκε ξανά και ανανέωσε την πίστη και την πίστη του», είπε αρχικά.

«Η νίκη του Τσανάκκαλε ήταν η μητέρα που γέννησε και το λίκνο που ανέθρεψε τη Δημοκρατία της Τουρκίας»

«Η νίκη του Τσανάκκαλε ήταν η μητέρα που γέννησε και το λίκνο που ανέθρεψε τη Δημοκρατία της Τουρκίας, την 100ή επέτειο της οποίας γιορτάσαμε περήφανα πέρυσι. Πιστεύω ότι όσο περισσότερο αγκαλιάζουμε ως έθνος το πνεύμα του Τσανάκκαλε, τόσο πιο σίγουροι θα ατενίζουμε το μέλλον μας.

Είναι πολύ, πολύ σημαντικό οι νέοι μας, οι οποίοι είναι οι εγγυητές του μέλλοντός μας, καθώς και οι ηρωικοί στρατιώτες μας, να έχουν τη συνείδηση των μαρτύρων. Ως μέλη ενός έθνους που φημίζεται ως «έθνος στρατιωτών» και έχει διακριθεί στον κόσμο με αυτή την ιδιότητα, δεν μπορούμε ποτέ να επιτρέψουμε να αποδυναμωθεί η συνείδηση των μαρτύρων, η οποία είναι μία από τις βασικές αξίες που μας κάνουν αυτό που είμαστε.

Δεν θα ήταν δυνατόν να διαφυλάξουμε τα εδάφη της πατρίδας μας, όπου σε κάθε σπιθαμή βρίσκεται ένα λιοντάρι, με άλλο τρόπο. Το γεγονός αυτό το έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές στην πρόσφατη ιστορία μας», προσέθεσε.

«Από το 1071 έχουμε δώσει τη ζωή μας, έχουμε χύσει το αίμα μας»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «από το 1071 έχουμε δώσει τη ζωή μας, έχουμε χύσει το αίμα μας, έχουμε αγωνιστεί και έχουμε πληρώσει το τίμημα για να κάνουμε αυτή τη γη πατρίδα μας και να τη διατηρήσουμε».

Δηλώνοντας ότι οι Τούρκοι θα συνεχίσουν να προστατεύουν την πατρίδα και τη σημαία με την ίδια αποφασιστικότητα δήλωσε:

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε αυτό το γεγονός. Όσο η Δημοκρατία της Τουρκίας, υπάρχει, θα προστατεύει τις ρίζες της και τους καταπιεσμένους, να είστε σίγουροι ότι οι επιθέσεις εναντίον μας δεν θα σταματήσουν ποτέ. Όσο εμείς, ως έθνος, δοξάζουμε την υπόθεση του θεϊκού λόγου του Αλλάχ, τα σχέδια για να μας ξεριζώσουν από αυτά τα εδάφη δεν θα τελειώσουν ποτέ.

«Η ύπαρξη ενός ισχυρού στρατού είναι για μας κάτι περισσότερο από επιλογή, είναι υποχρέωση»

Αν θέλουμε να ζήσουμε στην ίδια μας την πατρίδα ποτισμένη με το αίμα των μαρτύρων με έναν ελεύθερο, έντιμο και ειρηνικό τρόπο, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να διαταράσσουμε τα παιχνίδια και να αφήσουμε τις προδοτικές φιλοδοξίες στα σπλάχνα. Από αυτή την άποψη, η ύπαρξη ενός ισχυρού στρατού είναι για μας κάτι περισσότερο από επιλογή, είναι υποχρέωση.

Είμαστε μια χώρα, ένα έθνος, ένας στρατός που πρέπει πάντα να διατηρεί την αποτρεπτική του ικανότητα στο υψηλότερο επίπεδο. Ως τουρκικό έθνος, μόνο ο δικός μας καρπός, η δική μας δύναμη, τα δικά μας ανεπτυγμένα μέσα και δυνατότητες μπορούν να μας προστατεύσουν από τους εχθρούς μας».

Δεύτερο αεροπλανοφόρο

Ακόμα αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία και προανήγγειλε τη δημιουργία ενός δεύτερου τουρκικού αεροπλανοφόρου.

«Πρέπει να το προχωρήσουμε πολύ περισσότερο. Τώρα έχουμε κατασκευάσει το αεροπλανοφόρο μας. Τι λέμε; Δεν είναι αρκετό. Τώρα είμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο. Ο στρατηγός μας είναι υπεύθυνος γι’ αυτό, ο διοικητής του πολεμικού μας ναυτικού συνεργάζεται με την ομάδα του και αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε την αναζήτησή μας. Εργαζόμαστε πάνω σε πολλά πράγματα. Προσπαθούμε να κατασκευάσουμε μη επανδρωμένα υποβρύχια, Θεού θέλοντος, θα το πετύχουμε κι αυτό».

Τέλος εξήγησε για άλλη μια φορά γιατί η Τουρκία πρέπει να είναι αμυντικά ανεξάρτητη από άλλες χώρες γιατί δεν τη διασφαλίζουν οι συμμαχίες.

«Γνωρίζουμε από τις πρόσφατες πικρές εμπειρίες ότι, όταν φτάνουμε στο σημείο αυτό, ούτε οι συμμαχίες στις οποίες είμαστε μέλη ούτε οι διεθνείς οργανισμοί, των οποίων καθήκον είναι η προστασία της παγκόσμιας ειρήνης, είναι χρήσιμες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποζητάμε συνεχώς μια εγχώρια και εθνική αμυντική βιομηχανία και εργαζόμαστε για μια πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία σε κάθε τομέα», κατέληξε ο Ερντογάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ