Ισπανία: «Το Μαρόκο δεν κατασκοπεύει την Ισπανία»

Ισπανία: «Το Μαρόκο δεν κατασκοπεύει την Ισπανία»

Το Μαρόκο δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ισπανίας σύμφωνα με έκθεση της ιβηρικής αντικατασκοπείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, έκθεση της ιβηρικής αντικατασκοπείας καταλήγει στο πόρισμα ότι το Μαρόκο δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ισπανίας. Δεν ισχύει, ωστόσο, το ίδιο για τη Ρωσία και την Κίνα, οι οποίες, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, φέρονται να έχουν εμπλακεί σε εχθρικές ενέργειες σε ισπανικό έδαφος.

Πρόκειται για συμπεράσματα που προκαλούν απογοήτευση σε δεξιούς και ακροδεξιούς πολιτικούς, οι οποία εξακολουθούν να κατηγορούν το Μαρόκο για χακάρισμα των τηλεφώνων του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και βασικών υπουργών.

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) και το κόμμα Vox ισχυρίζονται ότι υποκλοπές για τις οποίες ευθύνεται το Μαρόκο επηρέασαν, το 2021, τη στήριξη του Σάντσεθ στο μαροκινό σχέδιο αυτονομίας για τη Δυτική Σαχάρα. Γερουσιαστής του Λαϊκού Κόμματος επανέλαβε αυτόν τον ισχυρισμό την περασμένη Τρίτη, κατά τη διάρκεια μιας έντονης αντιπαράθεσης με τον υπουργό Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες.

Σημειώνεται ότι ισπανοί αξιωματούχοι είχαν ήδη αποκλείσει την ανάμειξη του Μαρόκου στην παγίδευση των τηλεφώνων των τριών κυβερνητικών στελεχών τον Ιούνιο του 2022, ενώ η πρόσφατη έκθεση ευθυγραμμίζεται και με τις καταθέσεις ανώτερων ισπανών αξιωματούχων σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία διερευνούσε τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus τον Νοέμβριο του 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ