Ουκρανία: Ο Ζελένσκι «ξήλωσε» και τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι «ξήλωσε» και τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο Ζελένσκι αντικαθιστά συστηματικά υψηλόβαθμους αξιωματούχους στους τομείς της ασφαλείας και της άμυνας από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022

Ο πρόεδρος της Ουκρανία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνεχίζει τις αλλαγές σε επίπεδο ηγεσίας στη χώρα, αρχής γενομένης από την πολύκροτη αντικατάσταση του στρατηγού Βαλερί Ζαλούζνι από τον Ολεξάντρ Σίρσκι στη θέση του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την Τρίτη (26/3), ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας, Ολέξιι Ντανίλοφ, παύθηκε των καθηκόντων του και αντικαταστάθηκε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας, Ολεξάντρ Λιτβινένκο, με διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της προεδρίας.

Διαβάστε επίσης: Αυτές τις ευκαιρίες δεν τις αφήνεις να πάνε στα πέναλτι

Δεν δόθηκαν εξηγήσεις για τους λόγους της αλλαγής. Ο Ντανίλοφ ήταν στην θέση αυτή από τον Οκτώβριο του 2019, μερικούς μήνες αφότου ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Το Εθνικό Συμβούλιο της Ουκρανίας και το Συμβούλιο Άμυνας έχουν συντονιστικό ρόλο σε θέματα εθνικής ασφαλείας και άμυνας υπό την εποπτεία του προέδρου. Μέλη τους είναι η ανώτερη ηγεσία της χώρας στους τομείς της πολιτικής, της ασφάλειας και της άμυνας.

Ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας

Ο Ζελένσκι αντικαθιστά συστηματικά υψηλόβαθμους αξιωματούχους στους τομείς της ασφαλείας και της άμυνας από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Η απομάκρυνση του ανώτατου στρατιωτικού επικεφαλής της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο οδήγησε σε μια ευρύτερη κάθαρση στους κόλπους των ανώτερων αξιωματικών του στρατού.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας, ο Όλεχ Ιβαστσένκο θα είναι ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ