Ερντογάν: «Το Ισραήλ ξεπέρασε τον Χίτλερ» – Παρομοίασε τη Χαμάς με τους Τούρκους εθνικιστές στη Μικρά Ασία

Ερντογάν: «Το Ισραήλ ξεπέρασε τον Χίτλερ» – Παρομοίασε τη Χαμάς με τους Τούρκους εθνικιστές στη Μικρά Ασία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραλλήλισε τη δράση της Χαμάς «με εκείνη των Τούρκων εθνικιστών του Κεμάλ στη διάρκεια του Μικρασιατικού Πολέμου» εξαπολύοντας μία ιδιαίτερα σκληρή επίθεση στο Ισραήλ.

Ιδιαίτερα σκληρή επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εξέφρασε για μία ακόμη φορά στήριξη στη Χαμάς  -ίσως την πιο ισχυρή μέχρι σήμερα- μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του για πρώτη φορά μετά την ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία.

«Ως Ταγίπ Ερντογάν, ακόμη και αν μείνω μόνος, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον παλαιστινιακό αγώνα»

Ο Τούρκος πρόεδρος παραλλήλισε τη δράση της Χαμάς «με εκείνη των Τούρκων εθνικιστών του Κεμάλ στη διάρκεια του Μικρασιατικού Πολέμου», αρνούμενος για μία ακόμη φορά ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Διαβάστε επίσης: Τι ακολουθεί με τον Έλληνα διεθνή που βρέθηκε «ντοπέ»: Η εξέταση του δεύτερου δείγματος, η ειδοποίηση της ομάδας του και το ματς της Κυριακής

«Ως Ταγίπ Ερντογάν, ακόμη και αν μείνω μόνος, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον παλαιστινιακό αγώνα και να είμαι η φωνή του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού όσο ο Θεός μου δίνει ζωή. Ας το ακούσει όλος ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά με τους βουλευτές του κυβερνώντας κόμματος ΑΚΡ να επευφημούν και να χειροκροτούν.

«H Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά ομάδα αντίστασης»

«Παρόλο που κανείς στον κόσμο δεν μπορούσε να μιλήσει, εμείς βγήκαμε και είπαμε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά ομάδα αντίστασης. Από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, δείξαμε με χάρτες πώς το Ισραήλ κατέλαβε βήμα προς βήμα τα εδάφη της Παλαιστίνης τα τελευταία 70 χρόνια. Στις πιο δύσκολες στιγμές των αθώων Παλαιστινίων αδελφών μας, κινητοποιήσαμε όλα τα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας σε όλους τους τομείς. Εδώ, λέω πολύ ξεκάθαρα και ανοιχτά ότι η Χαμάς είναι ακριβώς το ίδιο με τις ‘Εθνικές Δυνάμεις’ στην Τουρκία κατά τη διάρκεια του ‘εθνικού αγώνα’. Φυσικά, γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα τίμημα για αυτό που λέμε. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα υποκύψουμε στις δολοφονικές απόπειρες, στις απόπειρες πραξικοπήματος, στις οικονομικές επιθέσεις και στους χειρισμούς σας», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Κράτος τρομοκράτης το Ισραήλ»

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε το Ισραήλ κράτος τρομοκράτη που προβαίνει σε γενοκτονία και η οποία έχει γραφτεί ως ντροπή στην ιστορία της ανθρωπότητας. «Το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ διαπράττει μια απάνθρωπη γενοκτονία τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου. Με την άνευ όρων υποστήριξη που λαμβάνει από τη Δύση, το Ισραήλ πραγματοποιεί αλόγιστα μια σφαγή που έχει ήδη γραφτεί στην ιστορία της ανθρωπότητας ως ντροπή», είπε συγκεκριμένα.

«Έχουν διατυπωθεί κάποιες παράλογες κατηγορίες εναντίον μου και του κόμματός μας. Είδαμε ότι αυτές οι συκοφαντίες έλαβαν ανταπόκριση σε ορισμένους κύκλους. Κανείς, ούτε εγώ, δεν έχει την ικανότητα και το διαμέτρημα να αμφισβητήσει τη στάση αυτού του ευλογημένου στελέχους στο θέμα της Παλαιστίνης. Οι ζωές μας έχουν περάσει με τον αγώνα για την Παλαιστίνη. Δεν μάθαμε τη θέση της Παλαιστίνης και την καταπίεση στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, όπως κάποιοι άλλοι», συμπλήρωσε.

«Έχουν ήδη ξεπεράσει τον Χίτλερ»

Κλιμακώνοντας τη φραστική επίθεσή του κατά του Ισραήλ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη: «Σκότωσαν 14.000 παιδιά, έχουν ήδη ξεπεράσει τον Χίτλερ. Θα υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης κάτω από όλες τις συνθήκες, σε πείσμα όσων δεν βλέπουν το θάνατο 14.000 αθώων παιδιών και προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια του Ισραήλ λέγοντας ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση».

Υπονόησε επίσης ότι σε όλα τα πραξικοπήματα ή απόπειρες πραξικοπημάτων που έγιναν στην Τουρκία από το 1980 και μετά υπάρχει ισραηλινός δάκτυλος: «Μην ξεχνάτε το πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου (σ.σ. το 1980) που έγινε μετά το συλλαλητήριο της Ιερουσαλήμ στο Ικόνιο, μην ξεχνάτε το πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου (σ.σ. το 1997) που έγινε μετά τη νύχτα (αφιερωμένη) στην Ιερουσαλήμ στο Σιντζάν, μην ξεχνάτε την επιχείρηση κατά της ΜΙΤ, την απόπειρα πραξικοπήματος στις 17/25 Δεκεμβρίου (σ.σ. η δικαστική έρευνα για διαφθορά και η επιδρομή της αστυνομίας σε σπίτια και γραφεία στελεχών του κυβερνώντος κόμματος το 2013), την προδοσία της 15ης Ιουλίου (σ.σ. η απόπειρα πραξικοπήματος του 2016) που έγινε από την προδοτική οργάνωση FETO, τον υπηρέτη του Σιωνισμού, για να κάμψει την ευαισθησία μας απέναντι στην Παλαιστίνη».

Στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι η δική του ευαισθησία στο Παλαιστινιακό εκδηλώθηκε πριν από 15 χρόνια στο Νταβός, όταν συγκρούστηκε με τον Ισραηλινό τότε πρόεδρο Σίμον Πέρες, διακόπτοντας τον λόγο του με τη φράση «one minute» που πέρασε στην ιστορία και στη συνέχεια εγκαταλείποντας το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Άδικες κατηγορίες εναντίον μου και εναντίον του κόμματός μας»

Απαντώντας στις κατηγορίες από κύκλους της αντιπολίτευσης ότι η Τουρκία, παρά τη σκληρή ρητορική εξακολουθούσε να έχει εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και μετά τις εκλογές, διατυπώθηκαν κάποιες άδικες κατηγορίες εναντίον μου και εναντίον του κόμματός μας από διάφορα κέντρα, και με λύπη μου λέω ότι αυτές οι κατηγορίες και αυτές οι άθλιες συκοφαντίες βρήκαν έδαφος σε ορισμένους κύκλους και είδαμε μάλιστα ότι χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μας. Κάποιοι έφεραν εμάς, το κόμμα μας, την κυβέρνησή μας και το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας σε δυσμένεια με ισχυρισμούς που γνωρίζουν ότι είναι ψευδείς».

«Κάποιες από τις κινήσεις μας μπορεί να μην είναι ορατές. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε κάποιες από τις ενέργειές μας. Ωστόσο, όσοι αμφισβητούν την ευαισθησία μας για την Παλαιστίνη, αργά ή γρήγορα θα βρεθούν σε δύσκολη θέση και θα ντροπιαστούν και θα καταλάβουν τι αδικία έχουν κάνει ενώπιον της Ιστορίας».

Στο Κατάρ ο Χακάν Φιντάν

Την ίδια ώρα επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, ο οποίος θα συναντηθεί στη Ντόχα με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της χώρας σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θανί.

Τουρκικές διπλωματικές αφήνουν να διαρρεύσει ότι ο Χακάν Φιντάν θα συναντηθεί στη Ντόχα και με την ηγεσία της Χαμάς.

Το Σάββατο θα επισκεφθεί τη Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι με αντικείμενο τις εξελίξεις στον πόλεμο στη Γάζα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ