Ενδοοικογενειακή βία: Αυτή είναι η φόρμα αξιολόγησης συμπεριφοράς αστυνομικών σε θύματα

Ενδοοικογενειακή βία: Αυτή είναι η φόρμα αξιολόγησης συμπεριφοράς αστυνομικών σε θύματα

Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για την φόρμα αξιολόγησης σχολιάζοντας ότι είναι υποτιμητικό, καθώς θυμίζει αξιολόγηση ξενοδοχείου ή εστιατορίων.

Πλέον, οι γυναίκες μετά την καταγγελία θα μπορούν να αξιολογήσουν την αντιμετώπιση που είχαν από την αστυνομία μέσω ενός ειδικού εγγράφου.

Μετά τη δολοφονία της Κυριακή Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων, η αστυνομία αλλάζει το πρωτόκολλό της και εντάσσει νέες διαδικασίες.

Το MEGA και ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσίασε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA το ειδικό έγγραφο όπου οι γυναίκες θα μπορούν να αξιολογήσουν την αντιμετώπιση που είχαν από την αστυνομία.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν είναι «αν δόθηκε επαρκής χρόνος για να περιγράψουν όσα συνέβησαν», «σας ζητήθηκαν πληροφορίες για ιστορικό κακοποίησης ή προγενέστερα περιστατικά; (σε περίπτωση που υπήρχαν)», «ενημερωθήκατε ότι έχετε τη δυνατότητα να μεταφερθείτε άμεσα σε ασφαλές μέρος;».

Στο σύνολό τους οι ερωτήσεις αξιολόγησης φθάνουν τις 18.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για την φόρμα αξιολόγησης σχολιάζοντας ότι είναι υποτιμητικό, καθώς θυμίζει αξιολόγηση ξενοδοχείου ή εστιατορίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ