Ακρίβεια: Πάσχα και οβελίας «γονατίζουν» τα νοικοκυριά – Πόσο θα κοστίσει

Ακρίβεια: Πάσχα και οβελίας «γονατίζουν» τα νοικοκυριά – Πόσο θα κοστίσει

Ακριβή η πορεία των αμνοεριφίων για να φτάσουν στο τραπέζι μας - Οι κρεωπόλες δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν προσπάθειες να συγκρατήσουν τις τιμές στα περσινά επίπεδα - Οι ανατιμήσεις βάζουν φωτιά

Ακριβότερο σε σχέση με άλλες χρονιές θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι, καθώς οι τιμές τόσο στα κρέατα όσο στα φρούτα αλλά και στα λαχανικά έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

Η μάχη για την τιμή του οβελία έχει ξεκινήσει και οι κρεοπώλες δηλώνουν ότι προσπαθούν να την συγκρατήσουν στα περσινά επίπεδα, μεσοσταθμικά στα 14 ευρώ/κιλό.

«Ευελπιστούμε να μην ξεπεράσει τα 14 ευρώ αλλά εμάς μας παραξενεύουν οι χαμηλές τιμές κάτω του κόστους σε κάποια σημεία πώλησης», είπε κ. Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, εκπρόσωπος Τύπου Συνδέσμου Κρεοπωλών Αττικής.

Όπως εξηγούν οι κρεοπώλες, τα αμνοερίφια πωλούνται από τον κτηνοτρόφο προς 8 ευρώ το κιλό και με το επιπλέον ένα ευρώ που είναι η τιμή του σφαγείου, οι κρεοπώλες αγοράζουν από τους εμπόρους προς 10 ευρώ το κιλό, για να το πουλήσουν στους καταναλωτές 14 ευρώ το λιγότερο.

«Γονατίζουν» τα νοικοκυριά οι ανατιμήσεις στα φρούτα

Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα, και ιδιίως στα φρούτα, είναι αυτές που τους δύο πρώτους μήνες της άνοιξης έβαλαν «φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν έως και το 10%.

Από την τιμοληψία του ΙΝΚΑ, προκύπτει ότι, σε ένα εορταστικό τραπέζι 6 έως 8 ατόμων τα προϊόντα που θα συνοδέψουν τον οβελία και φέτος θα είναι ακριβότερα. Μερικά από αυτά είναι τα φρούτα, τα γλυκά, τα αλκοολούχα ποτά, όπως κρασί και μπύρα, και τα αναψυκτικά.

Οι καταναλωτές προσπαθούν να εξοικονομήσουν από τον προϋπολογισμό τους για να στρώσουν το πασχαλινό τραπέζι

Σε εφαρμογή το «Καλάθι του Πάσχα» στα καταστήματα παιχνιδιών

Από την ερχόμενη Τετάρτη θα βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ το «Καλάθι του Πάσχα» που θα περιέχει:

-Αρνί

-Κατσίκι

-Τσουρέκι

-Σοκολατένια αυγά

Ήδη στα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών εφαρμόζεται το «Καλάθι των νονών» με λαμπάδες, παιχνίδια και σοκολατένια αυγά, ενώ από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis οι νονοί μπορούν να κάνουν συγκρίσεις τιμών μεταξύ των καταστημάτων που το εφαρμόζουν.

Από την ερχόμενη Πέμπτη εφαρμόζεται και το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 28 Απριλίου ενώ θα μείνουν κλειστά την Τρίτη μετά το Πάσχα λόγω μεταφοράς της εργατικής πρωτομαγιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ