Mεξικό: Απάνθρωπος ο χωρισμός των οικογενειών

Mεξικό: Απάνθρωπος ο χωρισμός των οικογενειών

Για «σκληρό και απάνθρωπο» χωρισμό των οικογενειών μεταναστών που συλλαμβάνονται ενώ επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Λουίς Βιντεγκαράι. Οι χωρισμοί αυτοί είναι αποτέλεσμα της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» του Ντόναλντ Τραμπ, για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης. «Θέλω εξ ονόματος της κυβέρνησης και του λαού του Μεξικού να […]

Για «σκληρό και απάνθρωπο» χωρισμό των οικογενειών μεταναστών που συλλαμβάνονται ενώ επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Λουίς Βιντεγκαράι.

Οι χωρισμοί αυτοί είναι αποτέλεσμα της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» του Ντόναλντ Τραμπ, για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

«Θέλω εξ ονόματος της κυβέρνησης και του λαού του Μεξικού να εκφράσω με τον πλέον κατηγορηματικό και σθεναρό τρόπο την καταδίκη αυτής της σκληρής και απάνθρωπης πολιτικής» δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Απευθύνουμε έκκληση στην αμερικανική κυβέρνηση, στο ανώτερο επίπεδο, προκειμένου να επανεξετάσουν αυτήν την πολιτική και να δώσουν προτεραιότητα στην ευημερία και τα δικαιώματα των μικρών αγοριών και κοριτσιών, ανεξαρτήτως της εθνικότητας και της μεταναστευτικής της κατάστασης και δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι» υπογράμμισε ο Μεξικανός υπουργός.

Ο Λουίς Βιντεγκαράι τόνισε επίσης ότι η μεξικανική κυβέρνηση έχει διατυπώσει την άποψή της επί του θέματος στην αμερικανική κυβέρνηση και έχει συζητήσει το θέμα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΟΗΕ, μεταξύ αυτών τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες.

Trump-win1


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ