Ισραήλ: Το Εργατικό Κόμμα καταθέτει ψήφο δυσπιστίας κατά του Νετανιάχου – «Αποτελεί κίνδυνο για το κράτος»

Ισραήλ: Το Εργατικό Κόμμα καταθέτει ψήφο δυσπιστίας κατά του Νετανιάχου – «Αποτελεί κίνδυνο για το κράτος»

«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που υποκινείται από πολιτικές σκοπιμότητες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το αριστερό κόμμα

Οι Εργατικοί αύριο (20/5), πρώτη ημέρα της νέας νομοθετικής περιόδου της Κνέσετ, θα καταθέσουν ψήφο δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρει το αριστερό κόμμα σε ανακοίνωσή του, κατηγορώντας την ότι «απέτυχε οικτρά στη διαχείριση του κράτους σε όλες τις πτυχές του».

Η σημερινή κυβέρνηση είναι «μια κυβέρνηση που δεν παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια για τους πολίτες του Ισραήλ, ούτε προσωπική ούτε εθνική ασφάλεια, μια κυβέρνηση που απέτυχε να ανταποκριθεί στους κατοίκους που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους για πάνω από επτά μήνες στο βορρά και στο νότο, και κυρίως μια κυβέρνηση που δεν είναι σε θέση να φέρει στην πατρίδα και τους 128 ομήρους από την αιχμαλωσία της Χαμάς», ισχυρίζεται το Εργατικό Κόμμα.

«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που υποκινείται από πολιτικές σκοπιμότητες, η οποία έχει παραβιάσει το βασικό συμβόλαιο μεταξύ της ηγεσίας και των πολιτών της. Κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία, αποτελεί κίνδυνο για το κράτος του Ισραήλ», καταλήγει.

Με αποχώρηση από την κυβέρνηση απειλεί ο Γκαντζ

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που ο υπουργός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, απαιτεί από τον Νετανιάχου να εγκριθεί μέχρι τις 8 Ιουνίου ένα σχέδιο για τη μεταπολεμική διακυβέρνηση της Γάζας, αλλιώς το κόμμα της Εθνικής Ενότητας θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα απαιτεί να εγκριθεί ένα σχέδιο για την υλοποίηση έξι στρατηγικών στόχων: την επιστροφή των ομήρων από τη Γάζα, την ανατροπή της εξουσίας της Χαμάς και την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας, τη δημιουργία μιας κοινής αμερικανικής, ευρωπαϊκής, αραβικής και παλαιστινιακής διοίκησης που θα διαχειρίζεται τις πολιτικές υποθέσεις της Γάζας και θα αποτελέσει τη βάση για μια μελλοντική εναλλακτική κυβερνητική αρχή.

Ζητά ακόμα τον επαναπατρισμό των κατοίκων του βόρειου Ισραήλ που εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους, καθώς και την αποκατάσταση των συνοριακών κοινοτήτων της Γάζας, την προώθηση της εξομάλυνσης με τη Σαουδική Αραβία και την υιοθέτηση ενός περιγράμματος στρατιωτικής θητείας για όλους τους Ισραηλινούς πολίτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ