Νέα πρόκληση από τα Σκόπια: Η Ελλάδα μας κλείνει την είσοδο στην ΕΕ

Νέα πρόκληση από τα Σκόπια: Η Ελλάδα μας κλείνει την είσοδο στην ΕΕ

Δυσφορία εξέφρασε ο ηγέτης του VMRO για την στασιμότητα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων - «Βολές» κατά Ελλήνων και Ευρωπαίων

Προκλητικός εμφανίστηκε, για ακόμη μια φορά, ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος VMRO DPMNE και μελλοντικός πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μιτσκότσκι, από το βήμα εκδήλωσης στην οποία έδωσε το «παρών».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκε πως η ενταξιακή πορεία της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί εξαιτίας της στάσης των Ελλήνων, που της θέτουν προσκόμματα. Εξέφρασε την πικρία του αυτή, επισημαίνοντας ότι η ορκωμοσία της Προέδρου της Β. Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, έχει εγείρει το ενδιαφέρων Ελλήνων και Ευρωπαίων, όμως το κράτος έχει μείνει χωρίς λόγο, κατά τον ίδιο, στον προθάλαμο της Ένωσης.

Τι είπε

«Είναι ενδιαφέρον πώς μία ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να στρέψει την προσοχή ολόκληρης της ελληνικής και ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και η άνευ αρχών αναμονή της χώρας μας στον προθάλαμο αναμονής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περισσότερες από δυόμισι δεκαετίεςμε υψηλό τίμημα, να μην σχολιάζεται ούτε να αποτελεί οποιοδήποτε αντικείμενο ενδιαφέροντος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

«Γνωρίζω ότι υπάρχει διαφθορά»

O μελλοντικός Πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, ωστόσο, παραδέχθηκε τις αδυναμίες του κράτους, όπως η διαφθορά και η «ανικανότητα των προηγούμενων», σημειώνοντας πως η «Μακεδονία» πληρώνει βαρύ τίμημα λόγω των παρεμποδίσεων από τη μεριά των γειτόνων τηςπαρόλο που «μοιραζόμαστε και αξίζουμε το κοινό ευρωπαϊκό όνειρο που είναι ο κοινός μας στόχος».

«Πλήττεται η αξιοπρέπειά μας»

«Με την παρατεταμένη αναμονή μας στον προθάλαμο (της ΕΕ) πλήττεται η αξιοπρέπειά μας. Πλήττεται επίσης η αυτοπεποίθηση και η συλλογική μας αυτοδιάθεση. Βέβαια, αυτό που λέω δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπω αυτό το όνειρο, γιατί και η “Μακεδονία” είναι Ευρώπη, και διεκδικεί το δικαίωμα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ακόμη ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ